Επίσκεψη στην Νάξο πραγματοποίησε 3 – 4 Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, όπου συμμετείχε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις Κυκλάδες, μαζί με τους συνυποψήφιους του Ειρήνη Βλαστάρη, Βασίλη Γλέζο, Θάλεια Καραμολέγκου, Γιώργο Μαραγκό και Μαρία Χανιώτη.

Την Τετάρτη το πρωί φτάνοντας στην Νάξο, συναντήθηκε σε καφετέρια της παραλίας της Νάξου, με το μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων Μιχάλη Φραγκίσκο, τους συνυποψήφιους βουλευτές Βασίλη Γλέζο και Θάλεια Καραμολέγκου, καθώς και με μέλη και φίλους του κόμματος.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον Δικηγορικό Σύλλογο της Νάξου, όπου συζήτησαν με την Πρόεδρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος και ενημερώθηκαν για την μεταφορά του Πρωτοδικείου σε νέο χώρο, στον οποίο θα στεγαστεί και το Ειρηνοδικείο Νάξου, το κτίριο του οποίου είναι σε πολύ κακή κατάσταση σήμερα. Τέλος, η Πρόεδρος τόνισε πόσο σημαντική ήταν η στήριξη από τον Νίκο Συρμαλένιο στην Βουλή σχετικά με τον Λογαριασμό Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων (ΛΕΑΔ).

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις Κυκλάδες.

Την Πέμπτη το πρωί με όλους τους υποψήφιους βουλευτές και μέλη του συντονιστικού της ΟΜ Νάξου, επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, όπου ενημερώθηκαν από τον Διοικητή κ. Νίκο Καραμάνη για τη λειτουργία του Α.Τ. Νάξου, καθώς και για την μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος σε νέο χώρο, γεγονός που θα λύσει πολλά προβλήματα.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί, επισκέφθηκαν το ΚΕΠ Νάξου και την Πολεοδομία Νάξου και συζήτησαν με τους υπαλλήλους και τον Προϊστάμενο της Πολεοδομίας, με επίκεντρο της συζήτησης κυρίως την υποστελέχωση της Υπηρεσίας και τον μεγάλο φόρτο εργασίας σε ελάχιστους υπαλλήλους.

Επόμενη επίσκεψη ήταν στο Λιμεναρχείο Νάξου, όπου ενημερώθηκαν από τον Λιμενάρχη κ. Αλέξη Αποστολόπουλο για διάφορα ζητήματα του Λιμεναρχείου, όπως η στελέχωση της υπηρεσίας, το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμεναρχείου και η διαδικασία που απαιτείται για τις διακομιδές, καθώς και πως επιλέγεται ο τρόπος διακομιδής των ασθενών και τέλος για τη μεταφορά του Λιμεναρχείου σε νέα γραφεία.

Τελευταίος σταθμός όλων των υποψηφίων μαζί, ήταν ο Δήμος, όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως Λιμάνι, Χωροταξικό, Φράγμα, αλλά και επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες και τα τμήματα του Δήμου, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με το προσωπικό του Δήμου και να ακούσουν τα προβλήματά τους.

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το Υποθηκοφυλακείο Νάξου και συζήτησε με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Συρμαλένιος με τους συνυποψήφιους Βασίλη Γλέζο και Θάλεια Καραμολέγκου, συνοδευόμενοι από τα μέλη της Ν.Ε. Μιχάλη Φραγκίσκο και Λευτέρη Βερύκοκκο, καθώς και μέλη της ΟΜ Νάξου, επισκέφθηκαν την Κωμιακή, όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο του χωριού και μίλησαν με τον πρόεδρο Αντώνη Αλιμπέρτη κατοίκους στα καφενεία της Κωμιακής.