Τριήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Νίκος Συρμαλένιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Μήλο.

Συνοδευόμενος από την Ελένη Γαϊτανή μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επισκέφθηκε το Δήμο όπου είχε αναλυτική και εκτενή συζήτηση με το δήμαρχο Μανώλη Μικέλη γύρω από όλα τα φλέγοντα του νησιού και ανάμεσα τους όλα τα μεγάλα έργα που προχωράει η δημοτική αρχή όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση και τα νέα δίκτυα, ο βιολογικός καθαρισμός και η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης, η αξιοποίηση των κονδυλίων για την αγροτική οδοποιία, η πραγματοποίηση των αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου στις αρχές του επόμενου Οκτωβρίου, η συμβολή του Δήμου στα έργα βελτίωσης του αεροδρομίου, στη διασφάλιση στέγασης και οικονομικής ενίσχυσης των γιατρών του Κέντρου Υγείας, στην ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών κ.α.

Από την πλευρά μας επαναλάβαμε για μια ακόμα ότι θα σταθούμε αρωγοί και θα συμβάλλουμε στην προώθηση λύσεων σε όλα τα ζωτικά ζητήματα του νησιού.

Συμμετείχε επίσης στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από την Πλάκα έως τον Αδάμαντα πολλών κοινωνικών φορέων της Μήλου, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Επρόκειτο για μια μεγαλειώδη πορεία, για τα δεδομένα του νησιού, με πρωτοπορία τους μαθητές και τη νεολαία που διατράνωσαν την οργή τους για τα αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας και που απαίτησαν απόδοση των ευθυνών και δικαιοσύνη.

Τέλος συμμετείχε σε ανοιχτή σύσκεψη του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών (ΟΜ) ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μήλου με θέμα την προετοιμασία της συμμετοχής μας στην επερχόμενη κορυφαία πολιτική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών. Όλοι και όλες οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η πρωτιά και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση στη χώρα και να ανατραπεί η πλέον διαπλεκόμενη και αντικοινωνική κυβέρνηση που γνωρίσαμε μετά τη Μεταπολίτευση.