Στη Μύκονο βρέθηκε η Μαρία Χανιώτη. Το ταξίδι της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειάς της, ως μέλους της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κυκλάδων, να ενημερώνεται από κοντά, από τους ίδιους τους κατοίκους του κάθε νησιού των Κυκλάδων, για τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τις νησιώτισσες και τους νησιώτες.

Στόχος είναι σε συνεργασία με αρμόδια τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Αθήνα, να κάνει ό,τι μπορεί για την  καλύτερη ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων  στα κέντρα των αποφάσεων με σκοπό την επίλυσή τους.

Μαζί με μέλη της ΟΜ Μυκόνου, η Μ. Χανιώτη πραγματοποίησε συνάντηση με το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.

Τα θέματα που αναδείχθηκαν από το διάλογο ήταν:

- η έλλειψη υποδομών στο Κ.Υ. Μυκόνου,

- οι απαρχαιωμένοι υπολογιστές με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στο σύστημα εξυπηρέτησης,

- η έλλειψη γιατρών,

- το ζήτημα της διαμονής στο νησί και του κόστους ζωής, ενώ τονίστηκε η έλλειψη κινήτρων για την παραμονή και την εξέλιξή του ιατρικού προσωπικού.

- οι εκτιμήσεις για μη επαρκή ενίσχυση του Κ.Υ. με έκτακτο προσωπικό -έστω- για τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι κάτοικοι δεκαπλασιάζονται,

- το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ Κυκλάδων που δεν πετά εδώ και μήνες.

Στη συνέχεια, η Μ. Χανιώτη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μυκόνου, Χρήστο Βερώνη.

Τα ζητήματα που τους απασχόλησαν ήταν:

- η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών,

- ο προβληματισμός για την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων, ειδικότερα της δημοτικής επιχείρησης για την ύδρευση-αποχέτευση,

- οι διακομιδές και το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που είναι εκτός λειτουργίας. Επίσης, έντονη ήταν ανησυχία για την απαξίωση και αποδυνάμωση της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, με αποτέλεσμα τη δυσκολία διαχείρισης των τοπικών προβλημάτων.

Τέλος, η Μαρία Χανιώτη, είχε συνάντηση με μέλη της Ο.Μ. Μυκόνου. Έγινε διεξοδική συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ διευκρινίστηκαν διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα εν όψη του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.