Στις 29-02-24 ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χριστόδουλο Μαούνη πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Πάρου – Αντιπάρου, κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τους υπεύθυνους της εταιρείας ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.

Πρόσφατα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ένα μικρό κύτταρο για την υποδοχή των απορριμμάτων των νησιών μας διότι το παλιό ήταν ήδη κορεσμένο εδώ και πολλά χρόνια. Για άλλη μια φόρα κοινή διαπίστωση όλων ήταν η επιτακτική ανάγκη και καθολική υποχρέωση όλων, φορέων και πολιτών, για ορθό τρόπο ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών έτσι ώστε ν’ αποθηκεύσουμε λιγότερα απορρίμματα στο νέο κύτταρο και να διευρύνουμε την χρονική του διάρκεια.

Συγχρόνως σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Γ. Χατζημάρκο, είναι προς υπογραφή η σύμβαση για την κατασκευή του νέου ΧΥΤ Πάρου καθώς και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) προϋπολογισμού 7,7 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο ΧΥΤΑ Πάρου-Αντιπάρου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωση του αναφέρει:

«Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τα νησιά της χώρα μας είναι η διαχείριση των αστικών αποβλήτων, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Στη Πάρο και στην Αντίπαρο ωστόσο η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών τους αποβλήτων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με την προς υπογραφή σύμβαση για την κατασκευή του νέου ΧΥΤ Πάρου καθώς και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό έργο το οποίο η τοπική κοινωνία περιμένει εναγωνίως, αφενός για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΧΥΤΑ μακροπρόθεσμα και αφετέρου για την σοβαρή αναβάθμιση που θα προσφέρει η ΜΕΒΑ στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων στα νησιά μας.

Με υπευθυνότητα και συνεργασία, διεκδικούμε τ’ απαραίτητα έργα για το νησί μας ώστε να επιλύσουμε τα αυξημένα περιβαλλοντικά ζητήματα».