Ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στις Κυκλάδες, επισκέφθηκε το νησί της Αμοργού προκειμένου να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής του Θωμά & του Αγίου Γεωργίου και να συναντηθεί με πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού. Αφού παρέστη στην κυριακάτικη λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χώρα της Αμοργού, συμμετείχε στην λιτανευτική επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Χοζοβιώτισσας από τα χωριά του νησιού και επισκέφτηκε την ομώνυμη Ιερά Μονή.

Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μετον Δήμαρχο του νησιού, Λευτέρη Καραϊσκο και επιχειρηματίες της περιοχής και να συζητήσει μαζί τους την πορεία του τουρισμού, καθώς η τουριστική περίοδος προβλέπεται για φέτος να αγγίξει νέα ρεκόρ. Στην επαφή του με τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, ανέπτυξε τα θέματα της νησιωτικότητας και των έργων που η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δρομολογήσει ή ήδη τρέχει στο νησί μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θεσπίσει.

Με την ολοκλήρωση του ταξιδιού του, ο υπ. Βουλευτής δήλωσε:

«Εδώ, από την Αμοργό συνεχίζουμε το ταξίδι στις Κυκλάδες και τον αγώνα μας στα νησιά. Είμαι περήφανος για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Η επίσκεψη  στην Παναγία Χοζοβιώτισσα, το ιερό σημείο πίστης όχι μόνο της Αμοργού αλλά και όλων των Κυκλάδων, μας δίνει δύναμη και κίνητρο να δίνουμε ωραίους αγώνες για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Συνεχίζουμε #μαζί για μια αυτοδύναμη Ελλάδα».