Πολλές και εποικοδομητικές επισκέψεις πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στη Σαντορίνη, το τριήμερο 26 - 29 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα:

Την Παρασκευή 26/1, ο κ. Καφούρος παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επαρχείου Θήρας και ευχήθηκε στη νέα Έπαρχο κα Καραμολέγκου Ιουλία, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα. Την ίδια ημέρα, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Δήμο Θήρας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Ζώρζο, τους Αντιδημάρχους κ. Λιγνό, κ. Λειβαδάρο και κ. Βαρβαρήγο, καθώς και με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Γεωργία Νομικού. Συζήτησαν πολλά θέματα, με τη διαβεβαίωση της από κοινού συνεργασίας για την πρόοδο της Σαντορίνης.

Το Σάββατο 27/1, είχε εθιμοτυπική επίσκεψη στη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και συζήτησε με τον πρόεδρο κ. Καφιέρη Μηνά αρκετά θέματα της επιχείρησης. Ο βουλευτής Κυκλάδων, παρέστη επίσης στη Θεία Λειτουργία για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, στο Ημεροβίγλι.

Ιδιαίτερα δραστήρια ήταν και η Κυριακή 28/1, καθώς ο κ. Καφούρος επισκέφτηκε τοπικές κοινότητες και Συλλόγους που έκοψαν τις καθιερωμένες Πρωτοχρονιάτικες πίτες. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τον Πύργο Καλλίστης όπου έκοψαν τις πίτες η Κοινότητα Πύργου Θήρας, ο τοπικός Αγροτικός Σύνδεσμος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η ΕΣΤΙΑ». Στην κοπή πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Θήρας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου κ. Καβαλλάρη. Στα παραδοσιακά χωριά Μεγαλοχώρι και Μεσαριά συμμετείχε στην κοπή πίτας των δύο τοπικών Κοινοτήτων καθώς και των αντίστοιχων πολιτιστικών τους συλλόγων, «Το ΜΕΤΟΧΙ» Μεγαλοχωρίου και τον εξωραϊστικό σύλλογο Μεσαριάς «Άγιος Δημήτριος». Τέλος, παρευρέθηκε στον Σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Θήρας «Άγιος Νικόλαος» καθώς και στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας στο Καμάρι. Ο προσκοπικός θεσμός αναβίωσε τα τελευταία χρόνια στη Θήρα, μετά από μακρόχρονη απουσία. Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό που καλλιεργεί στα παιδιά τον εθελοντισμό, την ομαδικότητα και την ευαισθητοποίηση σε δράσεις περιβαλλοντικές και πολιτικής προστασίας, ενισχύοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους.