Στις 2 Απριλίου 2023, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Έπαρχος Πάρου κ. Κ. Μπιζάς, από συμπατριώτες μας για την διενέργεια εργασιών εκσκαφής στην περιοχή του Μώλου.

- Στις 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε έκτακτος μερικός περιβαλλοντικός έλεγχος σχετικά με τις εργασίες εκσκαφής στον παραπάνω χώρο από υπάλληλο του Γραφείου Περιβάλλοντος & Υδρ/μίας Νάξου ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

- Στις 13 Απριλίου εστάλη έγγραφο από τον Δήμο Πάρου προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στο οποίο αναφέρονται ο αριθμός της οικοδομικής άδειας και το σχετικό έγγραφο του Α.Τ. Πάρου περί διενέργειας αυτοψίας με ημερομηνία 22.3.23.

- Στις 7 Μαΐου κατατέθηκε η προσωρινή έκθεση ελέγχου του Γραφείου Περιβάλλοντος & Υδρ/μίας Νάξου ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. της Περιφέρειας.

- Στις 8 Μαΐου ο  Έπαρχος Πάρου διαβίβασε ηλεκτρονικά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και προς την Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου σχετικά με τις εργασίες στον Μώλο Πάρου.

- Στις 10 Μαΐου, η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων απέστειλε προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες το έγγραφο με α.π. 50193/564/10-5-23 με τίτλο : «Διαβίβαση προσωρινής έκθεσης ελέγχου - κλήση για παροχή απόψεων».

Με το παραπάνω έγγραφο ζητείται από τις συναρμόδιες υπηρεσίες να διαβιβάσουν στην Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων τις μελέτες και τις εκθέσεις αυτοψίας που έχουν πραγματοποιηθεί.