Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Πάρου για τους εθελοντές δασοπυρόσβεσης σε συνεργασία με τους μελισσοκόμους Πάρου:

"Αγαπητά μέλη των συλλόγων μας,

Η δύσκολη περίοδος που διάγουμε, μόνο αδιάφορους δεν μπορεί να μας αφήσει. Ένα καλοκαίρι θερμό από πλευράς πυρκαγιάς και ψυχρό από πλευράς αποτελεσμάτων, ελλείψει δυστυχώς της πρόληψης από την πολιτεία. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, προτάθηκε στην Ένωση Γονέων Πάρου από τον Σύλλογο Μελισσοκόμων Πάρου, να συσταθεί ομάδα αντιμετώπισης πυρκαγιών, δεδομένου ότι οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει στο παρελθόν, μεγάλο μέρος του νησιού μας.

Αυτή η πρόταση προέκυψε ύστερα από συνάντηση μέλους του Συλλόγου Μελισσοκόμων Πάρου με τον Διοικητή του πυροσβεστικού σταθμού Πάρου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προσφερθεί εθελοντικά, η βοήθεια των μελών του συλλόγου σε περίπτωση πυρκαγιάς, ώστε να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Ο Διοικητής ενημέρωσε ότι η ουσιαστική βοήθεια που χρειάζεται, είναι κατά το άπλωμα και μάζεμα των σωληνώσεων στο πεδίο της φωτιάς. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κλειστά και ανθεκτικά παπούτσια, μακριά ρούχα, καπέλο, μάσκα, γάντια και νερό ή ισοτονικό. Το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει να δείχνουν πειθαρχίαστις εντολές των αξιωματικών οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να γίνεται.

Επισημάνθηκε από την πλευρά του Συλλόγου Μελισσοκόμων ότι η ευθύνη αυτής της δράσης είναι αποκλειστικότητα του εθελοντή και το πυροσβεστικό σώμα δεν θα έχει καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Ο Διοικητής εξέφρασε την πλήρη του ευχαρίστηση για αυτή την κίνηση και αναμένει από εμάς περαιτέρω ενημέρωση. Κλείνοντας προτάθηκε στον Διοικητή ότι εφόσον βρεθεί πρόσφορο έδαφος, η πρόταση αυτή θα μεταφερθεί και σε άλλους ενεργούς συλλόγους του νησιού ώστε να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη εθελοντική ομάδα.

Για όλα τα παραπάνω, προτείνουμε από όποιον ενδιαφέρεται, να μας στείλει άμεσα ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί μία λίστα εθελοντών και η επικοινωνία θα λαμβάνει χώρα μέσω ομάδας στο Viber, στην οποία θα υπάρχει άμεση ενημέρωση, σε περίπτωση που υπάρξειανάγκη. Στην ομάδα θα οριστούν κάποιοι διαχειριστές- συντονιστές. Εφόσον επιθυμεί κάποιος να είναι διαχειριστής- συντονιστής να το δηλώσει".

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Πάρου