Ο ελληνικός τουρισμός πρωταγωνιστεί σε παγκόσμια κλίμακα, όπως προκύπτει απο τα βραβεία που απέσπασαν δέκα ελληνικά ξενοδοχεία στο διαγωνισμό Forbes Travel Guide Star Awards.

Ο διαγωνισμός βασίζεται σε ένα μοναδικό σε παγκόσμια κλίμακα σύστημα αξιολόγησης πολυτελών ξενοδοχείων, εστιατορίων και σπα του Forbes.

Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, το Forbes επισκέπτεται ανώνυμα ως επισκέπτης κάθε εστιατόριο, ξενοδοχείο, σπα και κρουαζιερόπλοιο, διαπιστώνοντας δια ζώσης το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρονται. Σύμφωνα με το Forbes, κάθε Star Rating κερδίζεται μέσα από την αντικειμενική και ανεξάρτητη αυτή διαδικασία.

Τα δέκα ελληνικά ξενοδοχεία που διακρίθηκαν για το 2023

Κατά την εφετινή αξιολόγηση, η οποία είναι η 65η κατά σειρά, η διαδικασία επεκτάθηκε σε νέους προορισμούς όπως η Αθήνα, και στη λίστα των βραβευθέντων περιλαμβάνονται συνολικά 360 πεντάστερα ξενοδοχεία, 585 τετράστερα και 433 προτεινόμενα.

Περιλαμβάνονται επιπλέον 79 πεντάστερα εστιατόρια, 113 τετράστερα και 67 προτεινόμενα, ενώ στην κατηγορία των σπα, διακρίθηκαν 119 πεντάστερα και 195 τετράστερα σε όλο τον κόσμο.