Τουλάχιστον δύο φορές έχει καταθέσει η Ελένη Χρονοπούλου για την υπόθεση βιασμού και ξυλοδαρμού από τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως ανέφερε το Star, η πρώτη δόθηκε τον Ιανουάριο του 2020, όταν κατήγγειλε τον βιασμό και τις σωματικές βλάβες. Τότε ανέφερε την ιδιότητα του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά όχι το όνομά του. Αν το έδινε εκείνη τη στιγμή, τότε ο ευρωβουλευτής θα έπρεπε να συλληφθεί, καθώς το αδίκημα είναι αυτόφωρο.

Η δεύτερη κατάθεση δόθηκε, σύμφωνα με την επίσημη θέση της καταγγέλλουσας, τον Μάιο του 2020. Τότε έδωσε το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη. Ο ευρωβουλευτής, όμως, δεν μπορούσε να συλληφθεί γιατί είχε περάσει το αυτόφωρο.

Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει τα ιατρικά έγγραφα από το νοσοκομείο των Βρυξελλών που προσκόμισε η κ. Χρονοπούλου. Τρία χρόνια μετά, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη θα μάθουν αν υπάρχουν και μάρτυρες που έχουν καταθέσει για την υπόθεση.

Απορρίπτει τις κατηγορίες η πλευρά Γεωργούλη

Την ίδια ώρα, ο Γεωργούλης επισήμως και μέσω των δικηγόρων του απορρίπτουν τις κατηγορίες.

"Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη", ανέφεραν οι δικηγόροι του και πρόσθεσαν:

"Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις τρία χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται - ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης επιθυμεί να γίνει η άρση της ασυλίας του νωρίτερα και εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα επισπευστούν. Μέχρι ωστόσο να αρθεί η ασυλία του δεν θα έχει πρόσβαση στη δικογραφία.

Οι πληροφορίες θέλουν μια γυναίκα, η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, να ετοιμάζεται να κάνει καταγγελία στις αρχές.

Έρχονται νέες καταγγελίες

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, αναμένονται νέες καταγγελίες από πρώην συνεργάτες του Αλέξη Γεωργούλη, τόσο για σεξουαλική παρενόχληση, όσο και εργασιακό bullying.

Ανάμεσά τους μια νεαρή κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρέθηκε στο γραφείο του κ. Γεωργούλη, προκειμένου να κάνει την πρακτική της άσκηση από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020. Ήταν η προσωπική φωτογράφος του σε επίσημες εκδηλώσεις και φέρεται να έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, σε χώρο εκτός του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και σωματική βία.

Η εργαζόμενη στο γραφείο του Γεωργούλη στις Βρυξέλλες ζήτησε τη γνώμη δικηγόρου της Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρει το περιβάλλον της κοπέλας, αντιμετώπισε πρόβλημα συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο από άλλο πρόσωπο στο γραφείο του ευρωβουλευτή.

"Δεν έχει θέμα με τον Γεωργούλη, αλλά με άλλο πρόσωπο στο γραφείο του. Μπορεί να καταθέσει αν της ζητηθεί για τις συνθήκες εργασίας εκεί", δήλωσε στο Star πρώην συνεργάτης του ευρωβουλευτή.

Από την πλευρά του, συγγενής της πρώην συνεργάτιδας του Γεωργούλη είπε ότι η κοπέλα θα μιλήσει μόνο σε αρμόδια όργανα, εάν υπάρξει λόγος: "Αν υπάρξει λόγος η Ε. θα μιλήσει εκείνη. Αν έχει κάτι να πει θα το πει σε αρμόδια όργανα".