Όλοι μας λίγο πολύ ξέρουμε πως η δημοτική αρχή μας είχε και έχει μια εταιρεία επικοινωνίας που βοηθά στην προβολή του νησιού. Κάθε χρόνο λοιπόν υπογραφόταν μια σύμβαση με απευθείας ανάθεση μέχρι τέλος του έτους, ώστε -φαντάζομαι- την επόμενη χρονιά να μπορούσε να αξιολογηθεί η ποιότητα υπηρεσιών που δίνει αυτή η εταιρεία. Ως εδώ όλα καλά!

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως ειδικά φέτος, για πρώτη φορά η Δημοτική αρχή έκανε εξαίρεση και υπέγραψε σύμβαση  απευθείας ανάθεσης όχι μέχρι τέλους αυτού του χρόνου αλλά -κρατηθείτε - μέχρι τέλους του επομένου δηλαδή του 2024 παρόλο που θα μεσολαβούσαν οι Δημοτικές εκλογές!!!! Σας επισυνάπτω τη σύμβαση που είναι επίσημα αναρτημένη.
Δηλαδή η νυν και σε λίγο απερχόμενη δημοτική αρχή δεσμεύει την επόμενη δημοτική αρχή να συνεργαστεί με συγκεκριμένη εταιρεία επικοινωνίας για ένα ολόκληρο έτος, είτε το θέλει είτε όχι;
Θα μου πει κάποιος... Γιάννη γίνεσαι κακοπροαίρετος, το έκαναν οι άνθρωποι για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Έλα όμως που πολλοί είναι οι δήμοι που το κάνουν έτσι σε διάφορα θέματα ώστε οι επόμενοι να έχουν 2 ή 3 ή 4 ή 5 μήνες από το του νέο έτος συνεργασία με την ίδια εταιρεία για να μην χαθεί ο ρυθμός και μετά να αλλάξουν αν θέλουν.   Όχι ένα ολόκληρο έτος!!!!
Θα μου πει κάποιος επίσης, μα καλά νόμιμο δεν είναι;
Ναι θα σας πω λογικά είναι νόμιμο, δεν αντιλέγω. Είναι όμως και σωστό; Να υποχρεώνεται δηλαδή η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασίες που επέλεξαν οι προηγούμενοι για έναν ολόκληρο χρόνο;
Ρωτάω λοιπόν γιατί ειλικρινά δεν καταλαβαίνω:
Δηλαδή  η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να "κάψει" έναν χρόνο με τις επιλογές της απερχόμενης; Με άλλα λόγια θα έχει τη δυνατότητα να  εφαρμόσει τη δική της στρατηγική από το μεθεπόμενο έτος;  Γιατί;
Τώρα, για την ιστορία θυμίζουμε highlights της απερχόμενης δημοτικής αρχής στην προβολή της Πάρου:

Ήμασταν  η μοναδική περιοχή σε όλη την Ελλάδα που έβαλε αυτογκόλ σε καιρό πανδημίας  και εκτέθηκε από μεγάλα ΜΜΕ με το επικό σλόγκαν We ready, You safe, All happy. Κάναμε το Protagon να "κεντήσει" με τρομερές ατάκες. Ξανά και ξανά!

https://www.protagon.gr/apopseis/to-synthima-pou-skotwnei-ton-koronoio-44342025477

https://www.protagon.gr/apopseis/poios-erikse-to-xastouki-stin-paro-44342103857

Ήμασταν ο μοναδικός Δήμος που απέτυχε να στείλει έναν εκπρόσωπο σε μια δυνατή παρουσίαση του ΕΟΤ στο Λονδίνο τον περασμένο Δεκέμβρη. Οι ίδιοι οι δήμαρχοι από όλα τα άλλα νησιά Τήνος, Μήλος, Ελαφόνησος τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Εμείς; Πρωτοτυπήσαμε! Τους αφήσαμε στα κρύα του λουτρού. Και σαν μην έφτανε αυτό το διαφημίσαμε κιόλας παντού για να δουν όλοι τα χαϊρια μας.  Τελικά το "ξαφνικό κώλυμα" που αναφέρει μέσα στο δημοσίευμα λένε όπως ήταν ότι δεν μπόρεσε τελικά να καλύψει ο Δήμος ένα αεροπορικό εισιτήριο για την εκδήλωση που θα γινόταν τον Δεκέμβριο ενώ είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται από τον Αύγουστο! Επικό!!!!    
https://www.newsbeast.gr/travel/arthro/9212509/gamilios-tourismos-psifizoun-ellada-sto-londino-protia-gia-tino-elafoniso-paro-kai-milo

Για να κλείσω αισιόδοξα εύχομαι στη νέα δημοτική αρχή μας μια άξια και παραγωγική θητεία!  (Αν φυσικά την αφήσουν ελεύθερη να κάνει τις επιλογές της).


Γιάννης Γκοροτσόπουλος