‘’Εργαζόμενοι στον τουρισμό, μικροί επαγγελματίες και επιχειρηματίες, συνταξιούχοι που έχασαν ΕΚΑΣ και αυξήσεις, είναι οι μη προνομιούχοι που πρέπει να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει η πολιτική τους έκφραση και κυρίως να τους δώσει ελπίδα’’ αναφέρει ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος αναφερόμενος στη διάλυση της Βουλής και στην προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιουνίου:

‘’Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να υπάρχει μια σοβαρή, μια αξιόπιστη αντιπολίτευση στη Βουλή και όχι μια αντιπολίτευση ανεπαρκής που θα αποτελεί σωσίβιο κάθε φορά για τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να γίνει και πάλι η φωνή των μη προνομιούχων της εποχής μας.

Ποιοι είναι αυτοί:

-Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που είναι ακάλυπτοι εισοδηματικά για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου αλλά και απροστάτευτοι.

Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει διαλυθεί, τον κατώτατο μισθό τον καθορίζει η κυβέρνηση και όχι μια Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως είναι η δική μας θέση αλλά και όπως επιβάλλει η κοινωνική συναίνεση και λογική.

Εισοδηματικά μένουν ακάλυπτοι για μήνες , αφού η μόνη αξιόπιστη πρόταση που έχει κατατεθεί είναι από το ΠΑΣΟΚ για επέκταση του επιδόματος τακτικής ανεργίας κατά 3 έως 5 μήνες με προϋποθέσεις

-Οι συνταξιούχοι, από τους οποίους 1,1 εκ.δεν πήρε ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της ‘’προσωπικής διαφοράς Κατρούγκαλου΄΄ ενώ καταργήθηκε και το ΕΚΑΣ.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει την επαναφορά του ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου που προτείνουμε είναι 1,1 δις ευρώ ενώ όσα υπόσχονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ( και δεν θα κάνουν ποτέ) έχουν δημοσιονομικό κόστος 5 και 10 δις ευρώ.

-Οι μικροί επιχειρηματίες και επαγγελματίες που κινδυνεύουν να χάσουν τις επιχειρήσεις τους από τις τράπεζες, είναι μπροστά στην απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών για χρέη προς το δημόσιο και είναι αποκλεισμένοι από τη ρευστότητα, το τραπεζικό σύστημα, τους πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.
Όλους αυτούς ο κ.Μητσοτάκης τους θέλει στο περιθώριο, θέλει να υπάρχουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεδειγμένα, δεν έχει τίποτα να τους πει πέρα από προτάσεις υπερφορολόγησης .

Με όλους αυτούς συναντιόμαστε και συνομιλούμε πάλι.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, διεκδικεί να γίνει και πάλι η πολιτική έκφραση των σημερινών μη προνομιούχων.
Στις 25 Ιουνίου, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία: να ολοκληρώσουμε την πολιτική ανατροπή.
Να αναδειχθεί ένα Ισχυρό ΠΑΣΟΚ , μια πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση που δεν θα είναι ο εύκολος αντίπαλος του κ.Μητσοτάκη.’’