Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, μετά από αίτημα μας, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ Χρ. Γαμβρούδη, σχετικά με την κατάσταση στο ΧΥΤΑ της Πάρου.  Κατά την συνάντηση αυτή μας αναφέρθηκε ο προγραμματισμός των έργων του ΦΟΔΣΑ για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης στον ΧΥΤΑ.

Υλοποιώντας μέρος αυτού του προγραμματισμού, υπήρξε παρέμβαση στο υπάρχον και εξαντλημένο από καιρό κύτταρο ώστε να συνεχίσει να δέχεται απορρίμματα καθ’ υπέρβαση για μικρό χρονικό διάστημα 4-7 μηνών και να μην κινδυνεύουν τα πληρώματα των απορριμματοφόρων λόγω των προϋπαρχόντων κλίσεων. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του ΦΟΔΣΑ βρισκόταν σε φάση έγκρισης η μελέτη και η χρηματοδότηση του έργου του Β’ κυττάρου και των σχετικών υποέργων.
Επίσης είχαμε θέσει το ζήτημα με την  περισυλλογή των σακουλών στο περιβάλλοντα χώρο, όπου μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι και η κατάσταση είναι τραγική, σε έκταση πολύ μεγάλη πλέον, γεγονός που δυσφημεί τον τόπο και εγείρει ερωτηματικά σε σχέση με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Πολύ περισσότερο την περίοδο αυτή όπου αρκετοί επισκέπτες περιπατητές επισκέπτονται την περιοχή.

Για όλα τα παραπάνω στις 29 Μαρτίου αποστείλαμε επιστολή στον γενικό διευθυντή του ΦΟΔΣΑ, με κοινοποίηση στον πρόεδρο του και περιφερειάρχη Γ, Χατζημάρκο και αναμένουμε τις απαντήσεις.