Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφερειακή Παράταξη Π.Ε. Πάρου - Αντιπάρου “Ανοιχτοί Ορίζοντες” για το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου:

Τι αναφέρει:

Ο προϊστάμενος του  ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης), Κώστα Κλουβάτο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εφιστά την προσοχή στη δεινή κατάσταση και τις επείγουσες απαιτήσεις που αντιμετωπίζει ο οργανισμός.

Ο κ. Κλουβάτος έχει επισημάνει ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και αιτήματά του, για κατάλληλη στέγαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κτίριο για το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Κατά συνέπεια, όλοι οι διαγωνισμοί για ενοικίαση κτιρίου κηρύχθηκαν ανεπιτυχείς. Επιπλέον, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση αυτού του πιεστικού ζητήματος.

Ένα από τα ανησυχητικά θέματα που τόνισε ο κ. Κλουβάτος είναι η έλλειψη συντήρησης του σημερινού κτιρίου. Η εγκατάσταση δεν έχει υποστεί ουσιαστική συντήρηση, η οποία περιλαμβάνει ελαιοχρωματισμούς, απολύμανση, καθαρισμό φίλτρου κλιματιστικού, σέρβις πυροσβεστήρα και αντικατάσταση κουφωμάτων. Οι προσβολές από μούχλα είναι ανεξέλεγκτες και ο καθαρισμός γίνεται μόνο μία φορά την εβδομάδα. Επιπλέον, το κτίριο δεν διαθέτει χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με αναπηρία, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο περαιτέρω η ποιότητα της υπηρεσίας.

Ο κ. Κλουβάτος εξέφρασε τη βαθιά του απογοήτευση δηλώνοντας «Η υπηρεσία μας έχει εγκαταλειφθεί τελείως και είμαστε αναγκασμένοι να αξιολογούμε τα παιδιά σε τριτοκοσμικές συνθήκες».

Σε μια προσπάθεια να επιστήσει την προσοχή εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες, ο κ. Κλουβάτος, κάλεσε όλους τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ και εκπροσώπους συλλόγων γονέων να επισκεφθούν το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. Η επίσκεψη αυτή έχει σκοπό να δώσει μια εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση και εξερευνήστε πιθανές λύσεις.

Τα μέλη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου προσπαθούν να παρέχουν ζωτικές υπηρεσίες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο κ. Κλουβάτος πιστεύει ότι αυτή η επείγουσα έκκληση για βοήθεια, θα οδηγήσει σε απτές βελτιώσεις και υποστήριξη από τις τοπικές αρχές.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κλουβάτος ανακάλεσε την πρόσκληση έπειτα από διαβεβαιώσεις που πήρε για άμεσες λύσεις των προβλημάτων από τον περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Παπαδομαρκάκη.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Τι έχει κάνει για την επίλυση των προβλημάτων η διοίκηση Χατζημάρκου όλα αυτά τα χρόνια ως αρμόδια περιφερειακή αρχή;

2. Έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί αρμόδιο τμήμα στην Πάρο ή να παρθεί κάποια άλλη πρωτοβουλία μετακίνησης των μελών του ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. στο γειτονικό νησί, από τη στιγμή που το εξυπηρετεί;

3. Έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να καλύπτονται τα μεταφορικά έξοδα και τα έξοδα παραμονής των ανθρώπων που χρήζουν γνωμάτευσης και ενός τουλάχιστον συνοδού, που κατάγονται από την Πάρο;

Εμείς, ως περιφερειακή παράταξη, δεσμευόμαστε ότι θα γίνουμε η φωνή όλων των νησιωτών που αγωνίζονται για νησια χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.