Σήμερα αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές στο σύνολο σχεδόν της χώρας ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν και στη Ήπειρο, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά, στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κρήτης.

Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει από το πρωί στην Πελοπόννησο, στην Πίνδο και στα ορεινά της Κρήτης.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά της χώρας καθώς στα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 21, στη Θεσσαλία από 9 έως 20, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 10 έως 22, στην Πελοπόννησο από 11 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 20, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 23, στις Κυκλάδες από 14 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 23 και στην Κρήτη από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως νοτιότερα της Κεφαλονιάς οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ίδιας έντασης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν.ΚλείσιμοΑνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Θρακικό βαθμιαία έως 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Aυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-05-2023Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Βελτίωση το απόγευμα.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-05-2023Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-05-2023Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.