Σήμερα περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, με βροχές, αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, και βαθμιαία στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μικρότερη πιθανότητα καταιγίδων εντοπίζεται σε τμήματα της κεντρικής και βόρεια χώρας. Βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στο Αιγαίο και κυρίως το βράδυ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Σχετικά αυξημένες και τοπικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία από 9 έως 24-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28-29, στην Ήπειρο από 15 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από14 έως 24-25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 28 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-31 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι προοδευτικά στα νότια τμήματα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά στα νότια τμήματα και στην Κρήτη θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στη δυτική και τη κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στη Θράκη ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις και το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-05-2023
Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά . Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 21 με 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-05-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-05-2023
Στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-05-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-05-2023
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις και το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα βόρεια τοπικές βροχές ή όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ, αλλά την Κυριακή σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.