Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς και της Εύβοιας, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, των Σποράδων και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται σε όλες τις περιοχές έως τις βραδινές ώρες εκτός από το Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου τα φαινόμενα τοπικά αναμένεται να διατηρηθούν έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 24, στην Ήπειρο από 10 έως 27-28, στη Θεσσαλία από 11 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 25, στις Κυκλάδες από 18 έως 23-24, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26-27 και στην Κρήτη από 14 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στη Θράκη γενικά αίθριος και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια θαλάσσια και παράκτια τμήματα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Στερεά μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νησιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και κυρίως στα θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα θαλάσσια ανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα στα δυτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και τα νότια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοανατολικά και οι μέγιστες τιμές στη χώρα θα κυμανθούν στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στη δυτική και νότιια νησιωτική χώρα. Από το απόγευμα στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-10-2023
Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τη νότια νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-10-2023
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.