Ο κάμπος της Θεσσαλίας έχει κυριολεκτικά βουλιάξει κάτω από τα νερά και τη λάσπη, ενώ στους 14 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Στη Λάρισα θα βρεθεί ξανά σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανακοινώσει τα πρώτα μέτρα στήριξης στους πλημμυροπαθείς.

Τη Θεσσαλία επισκέπτεται σήμερα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τραγική είναι η κατάσταση στον Παλαμά και την ευρύτερη περιοχή στην Καρδίτσα, ενώ η υπερχείλιση του Πηνειού έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις πολλών χωριών και συνοικιών μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Πού εντοπίστηκαν οι τρεις νέοι νεκροί

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η σορός του 12ου θύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel εντοπίστηκε ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα και για την ανάσυρση της επιχείρησαν 8 πυροσβέστες.

Η σορός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ανήκει σε 58χρονο που συμπεριλαμβανόταν στην λίστα αγνοούμενων, που εξέδωσε χθες το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, και πλέον ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους 5.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εντοπίστηκαν στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας δύο ακόμη σοροί. Στο συγκεκριμένο χωριό αγνοούνταν μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο 65χρονος γιος της.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών επιβεβαιωμένων αγνοούμενων. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης:

Από 5-09-2023, αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη
Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου