Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού, εκκενώνονται τρία χωριά στη Λάρισα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων, «εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι».

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει τα 9,5 μέτρα.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός το πρωί της Παρασκευής δήλωσε στο Open ότι η στάθμη του νερού είχε φτάσει στα εννιά μέτρα από τα τέσσερα που είναι συνήθως μετά από μια νεροποντή, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα ήταν σταθερό το ύψος του νερού.

Κραυγή αγωνίας και από κατοίκους στη Νέα Σμύρνη Λάρισας από την πλευρά της Σάκη Καράγιωργα.

Το πρωί της Παρασκευής βρήκε αρκετούς κατοίκους ξάγρυπνους να αγωνιούν για τα σπίτια τους, καθώς τα νερά πλημμύρισαν τους δρόμους και έφτασαν και στα σπίτια τους μέσα από τα υπόγειά τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε εικόνες από το onlarissa.gr

Ο παράλληλος δρόμος με το ποτάμι στην συνοικία των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα) η οδός Γκύζη είναι το σημείο όπου στήθηκε η επιχείρηση με φορτωτή από την ΔΕΥΑΛ.

Το σχέδιο που μπήκε σε εφαρμογή είναι η επιστροφή των νερών στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού.

Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς αν η στάθμη συνεχίσει αν ανεβαίνει θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, αφού αυτή την στιγμή χρειάζεται λιγότερο από δύο μέτρα (1.80μ.) για να υπερχειλίσει. Τα αναχώματα ως στιγμής που δημιουργούνται από το συνεργείο της ΔΕΥΑΛ προσπαθούν να θωρακίσουν το σημείο.

Δείτε φωτογραφίες:

Μηνύματα από το 112

Τις προηγούμενες ώρες μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αντίστοιχο μήνυμα έφτασε και στους κατοίκους στην Αλεξανδρινή Αγιάς για να απομακρυνθούν προς το Στόμιο.
Ο Δήμος Λαρισαίων, επίσης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης να φύγουν, ενώ ζητά από τους υπόλοιπους που βρίσκονται κοντά σε αυτή να βρίσκονται σ’ επιφυλακή. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κλειστοί θα είναι για σήμερα Παρασκευή οι Παιδικοί Σταθμοί για να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Οι Λαρισαίοι πέρασαν τη νύχτα στο πόδι. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Δείτε φωτογραφίες από την οδό Σεφέρη:

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή ΑΤΑ: