Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η περιοχή της Μαγνησίας και των Σποράδων με τα πρώτα προβλήματα να έχουν ήδη καταγραφεί στον Βόλο, σε χωριά του Πηλίου αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας.


Στον Βόλο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον περιφερειακό με οχήματα να έχουν εγκλωβιστεί στο ύψος του Πανθεσσαλικού και την πυροσβεστική να επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό των οδηγών. Προβλήματα και στο νοσοκομείο το Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο.

Φωτογραφίες από τον Βόλο

volos-vroxes1
volos-vroxes2
volos-vroxes3

Παράλληλα η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή η γραμμή Λάρισα - Βόλος καθώς σύμφωνα με την αστυνομία η οδική πρόσβαση είναι ανέφικτη λόγω ακραίων φαινομένων.

Στο Πήλιο χωρίς ρεύμα είναι το χωριό η Μηλίνα, έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων ενώ γίνεται έκκληση να μην μετακινούνται οι κάτοικοι άσκοπα στις περιοχές του νοτίου Πηλίου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του αντιδημάρχου Μηλίνας στην ΕΡΤ: «Βλέπω την καταστροφή του Νώε».

Σε ορμητικό ποτάμι μετατράπηκε ο δρόμος Βόλου – Αγριάς, μπροστά από τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης, καθώς από την κακοκαιρία υπερχείλισε ο χείμαρρος που υπάρχει στην περιοχή με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να προσπαθούν να απομακρύνουν τα χώματα.

Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη η δραστηριότητα των κεραυνών ήταν συνεχής, ενώ η νύχτα έγινε μέρα πολλές φορές.

Iσχυροί άνεμοι σάρωσαν, εντωμεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά της περιοχής.

Δείτε χάρτη με την κεραυνική δραστηριότητα λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης

xartis-8

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε οι δημόσιες υπηρεσίες στον Βόλο θα παραμείνουν κλειστές ώστε να μην μετακινηθούν οι υπάλληλοι ενώ κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία, τα οποία βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Προβλήματα και στη Σκιάθο

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στην Σκιάθο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι από Τζανεριά μέχρι Κουκουναριές με τον ίδιο να ζητά «να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» και να καταθέτει αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σἠμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Στη Μακεδονία, η κακοκαιρία αναμένεται να είναι πιο έντονη στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, ενώ στη Στερεά Ελλάδα εντονότερα φαινόμενα θα αντιμετωπίσουν περιοχές της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Ηλεία, Ιόνιο, Θεσσαλία, Φθιώτιδα δέχτηκαν από χθες το πρώτο κύμα και αναμένουν το δεύτερο, το οποίο εκτιμάται ισχυρότερο και πιο επικίνδυνο. Μάλιστα, το 112 ήχησε χθες το βράδυ για την Πιερία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα προειδοποιώντας τους κατοίκους για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε εικόνες από τη Σκιάθο: