Την αισιοδοξία του, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου, εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στη Huffinghton Post. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ως στόχο την απόλυτη ανατροπή, ενώ κατά την περιοδεία του στο Αιγαίο, επεσήμανε ότι «δεν μπορεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος να αφήνει τους νησιώτες απομονωμένους». Η Αστυπάλαια ήταν ο έκτος σταθμός της περιοδείας που συνεχίζεται στο Καστελόριζο και στη Ρόδο.

Ταυτόχρονα, σε άρθρο στα «Νέα» ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι «το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό και εθνικό. Δεν ψηφίζουμε για την κυβερνητική σταθερότητα, ούτε για την πολιτική επιβίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος επαίρετα»ι, αναφέρει. «Οι ευρωεκλογές, είναι η μεγάλη ευκαιρία να βάλουν οι πολίτες φρένο στον κατήφορο που μας οδηγεί η σημερινή κυβέρνηση και να σταματήσουν την αποσταθεροποίηση της χώρας που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη {…} Η 9η Ιουνίου θα σημάνει το τέλος της αποσταθεροποίησης και την αρχή της μεγάλης Ανατροπής», τόνισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε πυρά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι εξελέγη με ψέματα προς τους πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διανυκτέρευσε στην Αστυπάλαια, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να συνεχιστεί το ταξίδι προς Χάλκη και Σύμη. «Πολύ ξύλο στη θάλασσα για να έρθουμε εδώ και κάτι μου λέει ότι δεν βλέπω να φεύγουμε σήμερα το βράδυ είχαμε πολλά μποφόρ και δεν πρόκειται να το ρισκάρουμε για σήμερα το βράδυ από ο,τι βλέπω», εξήγησε ο ίδιος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε επίσης πως: «Ίσως θα έπρεπε να πάρουμε μαζί μας τους “λαλίστατους” δημοσιολογούντες που λοιδορούν ως κρουαζιέρα, τον μοναδικό τρόπο διασύνδεσης των νησιών, για να κατανοήσουν το πραγματικό πρόβλημα. Εμείς πάλι είμαστε μαθημένοι στις φουρτούνες».