Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του Σκάι 100,3  και του Βασίλη Χιώτη ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε και έλαβε αστυνομική προστασία -3 αστυνομικούς και ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ.- ενώ αντίστοιχη προστασία ζήτησε και για τον σύντροφό του, επικαλούμενος απειλές και φόβο ομοφοβικών επιθέσεων σε βάρος του ιδίου και μελών της οικογένειάς του.

Μετά το σάλο, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο κ.Κασσελάκης μέσω twitter έκανε γνωστό ότι ζήτησε την ανάκληση της φρουράς, αναφέρει ότι κάλυπτε ο ίδιος τα έξοδα για τον αστυνομικό και ότι η προστασία του είχε διατεθεί έως την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στη δημοσιογραφική αποκάλυψη, κάνει λόγο για βρώμικο πόλεμο από διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του».

Κατόπιν της δημόσιας τοποθέτησης του κ. Κασσελάκη ότι ζήτησε την ανάκληση της φρουράς, η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

  1. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.
  2. Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  3. Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί».

Η ανάρτηση Κασσελάκη μετά το σάλο

Μετά το σάλο, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Κασσελάκης μέσω twitter έκανε γνωστό ότι ζήτησε την ανάκληση της φρουράς, αναφέρει ότι κάλυπτε ο ίδιος τα έξοδα για τον αστυνομικό και ότι η προστασία του είχε διατεθεί έως την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αναφερόμενος στη δημοσιογραφική αποκάλυψη, κάνει λόγο για βρώμικο πόλεμο από διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Ο κ. Κασσελάκης έγραψε:

Η ανάρτησή του:

"Έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου. Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι «ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!», αναφερόμενα «σε εύλογες απορίες». Όλα στο φως πάντα από μένα!

Με το πρώτο έγγραφο που επισυνάπτω, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο. Στο δεύτερο έγγραφο παραθέτω το τιμολόγιο της διαμονής, ενώ τη Δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και το τιμολόγιο των εισιτηρίων.

Τα ΜΜΕ έχουν «εύλογες απορίες» που ένα πρόσωπο το οποίο έχει δεχτεί τόσο έντονο ομοφοβικό μίσος, θα έχει αστυνομική φρουρά για 10 ως 17 μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η προεκλογική περίοδος για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου".

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χιώτης, με ανάρτησή του στο twitter θέτει στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα που προκύπτει: Ζήτησε ο ίδιος την αστυνομική προστασία ή του διατέθηκε από την ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, ο διευθυντής του Σκάι 100,3 έγραψε:

Και λίγο μετά με νέα του ανάρτηση δίνει και μια συμβουλή στον Κασσελάκη:

Δείτε το έγγραφο με το οποίο διατίθετο αστυνομική φρουρά  στον κ. Κασσελάκη και τον σύντροφο του:

ΕΛΑΣ