Γιγαντώνεται το «κίνημα της πετσέτας», μια κίνηση που ξεκίνησε από την Πάρο και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, περιέγραψε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» τι συνέβη και συνελήφθη. Όπως ανέφερε, υπήρχε απόφαση που έλεγε ότι ένα κατάστημα ήταν παράνομο και έπρεπε να σφραγιστεί. «Σφραγίσαμε το κατάστημα, όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση», ανέφερε.

«Πήγαμε να επιβάλουμε τον νόμο, την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών, και βρεθήκαμε συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι», λέει.

Ωστόσο, όπως είπε, η κατάληψη των παραλιών δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη Σέριφο. «Είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα. "Ναι" στην επιχειρηματικότητα, αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις του νόμου», κατέληξε.

Σχετικά με την παράνομη λειτουργία του beach bar στην παραλία Γάνεμα, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει κάνει κατάληψη στην περιοχή και μάλιστα ο ιδιοκτήτης έχει περιφράξει τον χώρο με συρματόπλεγμα, αν και η επιχείρησή του είναι κλειστή από το Σάββατο, ο δήμαρχος Σερίφου τόνισε:

«Πρόκειται για ένα beach bar στο Γάνεμα, του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε στην αρχή απλώσει στην παραλία ξαπλώστρες και μάλιστα χθες είχε το θράσος να βάλει και συρματόπλεγμα και περίφραξε τον χώρο. Το 2019 ξεκίνησε να βάζει ομπρέλες και φέτος, στις 22 Ιουνίου, έκανε κατάληψη στην παραλία. Περιμένουμε να προβεί η Κτηματική Υπηρεσία και να κάνει αυτοψία στον χώρο, καθώς ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για να πάρει μέτρα σε τέτοια περιστατικά. Η Κτηματική Υπηρεσία και η αστυνομία είναι υπεύθυνες στο να επιβάλλουν πρόστιμο σε ανάλογες παραβιάσεις του αιγιαλού. Το μαγαζί είναι κλειστό από το Σάββατο και μάλιστα ο ιδιοκτήτης έχει κάνει έφεση στην καταγγελία μας και έχει προβεί και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μία κίνηση στην οποία είμαι σίγουρος ότι δεν θα δικαιωθεί».