Κίνηση παρόμοια με αυτή της Πάρου δημιουργήθηκε και στη Νάξο, όπως μαρτυρά η σελίδα «Κίνημα 'Σώστε τις παραλίες της Νάξου' - Save the Beaches of Naxos NOW!».

Η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος της κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» κατήγγειλε στην ΕΡΤ εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας», είπε, εξηγώντας ότι η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Στη Νάξο, εξήγησε, υπάρχουν δύο ζητήματα. Πρώτον, το κοινό φαινόμενο με τις ομπρελοξαπλώστρες που έχουν εξαπλωθεί και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%. Δεύτερον, ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ.

Σύμφωνα με την κυρία Ανδριανοπούλου, οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Δείτε εικόνες:

Εύγλωττη για το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί είναι η ανάρτηση της κας Ελένης Ανδριανοπούλου, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Μπράβο στην τιτανοτεραστια ομάδα τεκμηρίωσης και επικοινωνίας: οι εικόνες και όλο το υλικό μας στα κεντρικά δελτία μιλούν από μόνες τους! Σήμερα παίξανε συνεντεύξεις μας και στο Open, Σκάι, Άλφα και Σταρ: όποιος θέλει ας ανεβάσει τα σχετικά βίντεο. Επίσης στο ραδιόφωνο του real.fm, του Σκαι και στην Aegean Voice. Εκτός της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με το ολοσέλιδο που ήδη έχει ποσταριστεί, δημοσιεύθηκαν και συνέντευξεις στο tvxs και ΕΘΝΟΣ. Οποιος μπορεί τα ανεβάζει.

Είναι πολλοί επιχειρηματίες και εργαζόμενοι που θέλουν να υπογράψουν και δεν προλαβαίνουν. Βοηθήστε λίγο σε αυτό το κομμάτι όλοι. Ελάτε απέναντι από τη eurobank στη Χώρα της Νάξου όσοι μπορείτε να βοηθήσετε ή όσοι θέλετε να υπογράψετε. Από 21.15 θα είμαστε εκεί πάλι. Ο φάκελος μας επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή από τη νομική ομάδα και πολύ συντομα θα κατατεθεί. Εν τω μεταξύ ήρθαν στα χέρια μας και αλλες παλαιότερες μαζικές καταγγελίες και περσινές και φετινές που έμειναν αναπάντητες»
.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσταση του ζητήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και σε επίπεδο προσωπικοτήτων, επιχειρεί να καπηλευτεί και να ταυτιστεί με τις πρωτοβουλίες του Κινήματος της Πετσέτας.

Χαρακτηριστική επ' αυτού είναι η ανάρτηση του διακεκριμένου στελέχους του κόμματος, κ. Νάσου Ηλιόπουλου στο Twitter:

«Αυτό που έχει ξεκινήσει στην Πάρο είναι ένα ζωντανό κίνημα πολιτών για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου. Ένα κίνημα για την δημόσια πρόσβαση στις παραλίες. Το όνομα έχει σημασία, δείχνει πως κατανοούμε το ερώτημα. Δεν είναι απλά το 'Κίνημα της Πετσέτας'. Είμαστε μαζί τους!»