Σε αύξηση των δημοτικών τελών σε  ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα θα προχωρήσει ο δήμος Κω το 2024.

“Τα προηγούμενα χρόνια είχε δημιουργηθεί ένα πλεόνασμα το οποίο δεν είχε επιστραφεί στους δημότες. Όταν αναλάβαμε το 2019 τη δημοτική αρχή μειώσαμε τα τέλη ώστε αυτό να το καρπωθούν οι δημότες. Όμως αυτή τη στιγμή το πλεόνασμα έχει εκλείψει και αν θέλουμε το νησί να παραμείνει καθαρό και να πάει ένα βήμα παρακάτω θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αυξήσεις”, δήλωσε  στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος.

Ο κ Χρυσόπουλος δεσμεύτηκε  ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο δήμος θα είναι καλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θα αναλογεί με το τίμημα που θα καταβάλλουν οι ωφελούμενοι.

Αναφορικά με το μέλλον των συμβασιούχων εργαζόμενων ορισμένου χρόνου η έργου με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, υπογράμμισε ότι “δεν θα υπάρξει θέμα καθώς μετά τη κατάργηση των Νομικών Προσώπων και των επιχειρήσεων ειδικού σκοπού καθολικός διάδοχος θα είναι ο δήμος”.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με τους ίδιους όρους και στο σύνολο τους μετά τη μεταφορά των δομών στους δήμους.