Το Δημοτικό σχολείο Νάουσας είναι από τα πιο νέα σχολικά κτίρια της Πάρου. Η αίθουσα των εκδηλώσεων του αποτελεί έναν από τους ωραιότερους και πληρέστερους χώρους με πολλές δυνατότητες και για άλλες χρήσεις.

Δυστυχώς τα τελευταία  χρόνια έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στη στεγανότητα της κεραμοσκεπής της αίθουσας. Αρχικά ήταν μικρής έκτασης , αλλά τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση επιδεινώθηκε και πλέον η χρήση της αίθουσας καθίσταται επικίνδυνη για τους χρήστες της, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Φέτος χρειάσθηκε να τοποθετηθεί αντλία με φλοτέρ στο πατάρι για να απομακρύνει το νερό που έφτανε τα 30 με 40 εκατοστά. Λόγω των νερών υπήρξε πρόβλημα και στο ηλεκτρικό δίκτυο και 2 από τις 3 φάσεις του ρεύματος ήταν εκτός λειτουργίας , με πρίζες να βρίσκονται περιοδικά κάτω από την στάθμη του νερού και υπαρκτό τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Διαχρονικά από το 2016 έως σήμερα, η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνθηκαν εγγράφως στον  Δήμο και κοινοποίησαν το πρόβλημα αναζητώντας λύση. Ο Δήμος αδρανεί και η αντιμετώπιση του προβλήματος μετατίθεται. Η τελευταία υπόσχεση είναι πως το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί το καλοκαίρι και όχι την περίοδο του Πάσχα όπως είχε συμφωνηθεί. Ένας εκ των αντιδημάρχων αναρωτιέται αν υπάρχει μελέτη, αν έχει εκτιμηθεί το κόστος και ποιος θα αναλάβει την εκτέλεση  του έργου…

Ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος δηλώνει εδώ και χρόνια πως το επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα λυθεί...

Αν δεν βρέξει…