Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκεται υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους στην Πολεοδομία η οποία ακόμη δεν έχει βρει στέγη. Οι γονείς των μαθητών στο Δημοτικό Ωδείο απευθύνθηκαν με επιστολή τους στην Εισαγγελία για το θέμα της μετεγκατάστασης του Ωδείου που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου στο σημερινό κτίριο του Ωδείου να στεγαστεί η Πολεοδομία.

Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί Πολεοδομική Υπηρεσία στον Δήμο Πάρου και η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει κανένα σχεδιασμό για την στέγασή της. Εδώ και χρόνια η Πάρος μέχρι και το τέλος του 2022, παρότι είναι το νησί με τις περισσότερες άδειες ετησίως, εξυπηρετούνταν πολεοδομικά από τον Δήμο της Νάξου.

Έτσι πορεύθηκε μέχρι σήμερα η παράταξη του Μάρκου Κωβαίου, ως Δημοτική Αρχή, σε όλα τα θέματα. Από τα πιο απλά και καθημερινά μέχρι τα πιο σημαντικά. Απουσία σχεδιασμού και ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού.

Για το θέμα του Ωδείου ο Συνδυασμός μας  «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα» έχει πάρει ξεκάθαρη θέση. Το Δημοτικό Ωδείο να παραμείνει στον χώρο που είναι το κτίριο που στεγάζεται όλα τα χρόνια της λειτουργίας του. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία έκπτωση στις προϋποθέσεις λειτουργίας του.

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια του Δημάρχου με πολλές και συντονισμένες κινήσεις να υποβαθμίσει το Δημοτικό Ωδείο όπως άλλωστε και τα Εικαστικά Εργαστήρια με στόχο να τα οδηγήσει σε μαρασμό και κλείσιμο. Η καλλιτεχνική εκπαίδευση για τον σημερινό Δήμαρχο είναι ένα επαχθές βάρος το οποίο φροντίζει να πετάξει από πάνω του. Η γειτνίασή του με τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου τόσα χρόνια τον άφησε παγερά αδιάφορο.

Στρατευόμαστε αταλάντευτα και μαχητικά στο πλευρό των μαθητών και των γονιών που παλεύουν για την παραμονή του Δημοτικού Ωδείου στον υπάρχοντα χώρο.