Αυτή τη φορά με την αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Πάρου Μαρία Ελένη Καλακώνα, που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία U18 και την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη των ILCA 4 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας. Με την ίδια έμφαση θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τη Θεοδώρα Δαφερέρα και τον Γιώργο Κυπραίο για την εξαιρετική εμφάνισή τους στους ίδιους αγώνες.

Γνωρίζοντας ότι αυτές οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης και συλλογικής προσπάθειας θα ήθελα να συγχαρώ την προπονήτρια της κατηγορίας Σταυρούλα Θεοχάρη, τους υπόλοιπους προπονητές και τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Πάρου.

Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την ένδοξη πορεία του ΝΟΠ από την ίδρυσή του  δράττομαι της ευκαιρίας  να εστιάσω τη μνήμη όλων μας στους ανθρώπους που χρόνια πριν οραματίστηκαν και αγωνίστηκαν για τη δημιουργία του Ναυτικού Ομίλου. Δεν αναφέρω ονόματα για το φόβο να παραλείψω κάποιον. Αυτοί οι άνθρωποι με πενιχρά μέσα και με προσωπικές θυσίες  έθεσαν τις βάσεις γι’ αυτό που όλοι μας και κυρίως η νεολαία του νησιού αξιοποιεί σήμερα που είναι κάτι πολύ παραπάνω από μετάλλια και διακρίσεις. Είναι η μύηση πολλών γενναίων στη ναυτοσύνη, είναι η σχέση του χώρου με τη θάλασσα. Είναι αυτό που νιώθουμε όλοι μας κάθε φορά που βλέπουμε τα άσπρα πανάκια των Ναυτικών Ομίλων να αρμενίζουν στους κόλπους του νησιού, με μπουνάτσες και μποφόρια, μόνα τους ή δίπλα στα μεγάλα πλοία της γραμμής.

Υποσχόμαστε στους αθλητές, αλλά και στα μέλη των διοικήσεων των ναυταθλητικών συλλόγων, ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στους αγώνες τους, γιατί είναι και αγώνες όλων μας στο διηνεκές.