Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Μαράθι μια εκδήλωση για τα αρχαία λατομεία. Στην τοποθέτησή μου ως Έπαρχος Πάρου είχα δηλώσει ότι :

《 Το όραμα και ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ανάδειξη - προβολή των αρχαίων λατομείων και συγχρόνως η ένταξη τους στον κατάλογο της  UNESCO. Άμεση προτεραιότητα κατά την άποψη μου είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που θα δώσει την δυνατότητα για αξιοποίηση των αρχαίων στοών αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες από το Υπουργείο Πολιτισμού και ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Εκτιμώ ότι οφείλουμε με συνέπεια όλοι οι φορείς και οι πολίτες της Πάρου να εργαστούμε και να διεκδικήσουμε την δρομολόγηση αυτού του σπουδαίου έργου για την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού μας.》

Δυστυχώς τις ημέρες που ακολούθησαν την παραπάνω εκδήλωση πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν εξελίξεις που δείχνουν ότι απομακρύνεται η προοπτική αγοράς της έκτασης των αρχαίων λατομείων από τον Δήμο και συγχρόνως ότι καθυστερεί η απαλλοτρίωση από το Δημόσιο χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δέσμευση.

Και η υπόθεση φαίνεται να οδηγείται στην αγορά του αρχαιολογικού χώρου από ιδιώτη. Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αντικείμενο αγοραπωλησίας μεταξύ ιδιωτών μια δασική έκταση που είναι συγχρόνως και αρχαιολογικός χώρος.

Για τον λόγο αυτό οφείλουμε όλοι μας να παρακολουθήσουμε το θέμα και να παρθούν άμεσα οι απαραίτητες αποφάσεις που θα αφήσουν ανοικτή την προοπτική της ανάδειξης των αρχαίων στοών και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου.