Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά .Να ευχηθούμε καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς – μαθητές – γονείς.

Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρά και  όσον αφορά στο νησί μας οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τραγικές. Το ελληνικό κράτος δείχνει το σκληρό του πρόσωπο προς όλους τους μαθητές, καθώς εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (εικαστικά, θεατρική αγωγή, γαλλικά, γυμναστική, αγγλικά) δεν έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σχολεία, παρά τα κενά που υπάρχουν κι έχουν δηλωθεί από τους Διευθυντές των σχολείων.

Απορίας άξιο είναι με ποια κριτήρια επιλέγει το Υπουργείο Παιδείας που θα στείλει και που δεν  θα στείλει εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης για ποιο λόγο αναγκάζει εκπαιδευτικούς να ξεσπιτώνονται – ενώ υπάρχουν κενά να καλύψουν στην Πάρο – και να αναγκάζονται να υπηρετούν τη θέση τους σε άλλα νησιά, όπου κι επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος διαβίωσης από τον πενιχρό μισθό τους.

Ακόμη στην Πάρο οι θέσεις για εκπαιδευτικούς Παράλληλης στήριξης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 29 φέτος και θα τοποθετηθούν μόνο δέκα!  Η ανάγκη ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα Νηπιαγωγεία της Πάρου είναι άμεση, αλλά ούτε αυτές οι θέσεις καλύφθηκαν, με αποτέλεσμα μαθητές να μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εν έτει 2023 συζητάμε για μαθητές οι οποίοι στερούνται όσα το ίδιο το κράτος τους αναγνωρίζει ότι πρέπει να τους παρέχει!

  • Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να προχωρήσει στην πλήρη κάλυψη των πραγματικών κενών σε όλα τα σχολεία του νησιού, όλων των βαθμίδων και οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να καλύψουν κενά που υπάρχουν στο νησί, να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους.
  • Καλούμε όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να αντιδράσουν με όσα μέσα διαθέτουν ενάντια στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των παροχών που στερούνται τα παιδιά μας.