Μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης τούτες τις δύσκολες στιγμές είναι η περίθαλψη των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς και η συμπαράσταση και ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, υπογραμμίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι με αφορμή τη φημολογία των τελευταίων ωρών που θέλει να υπάρχουν σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για αλλαγή του εκλογικού χρονοδιαγράμματος.

«Δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν τέτοιες σκέψεις», επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταφέροντας και το κλίμα που επικράτησε στην πρωινή σύσκεψη, η οποία συγκλήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο μετά την ολονυκτία που έκανε ο κυβερνητικός μηχανισμός, ο οποίος τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού από τη στιγμή που έφθασαν οι πρώτες πληροφορίες για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη.

«Σε αυτή τη φάση η μόνη μας σκέψη είναι στην περίθαλψη των ανθρώπων και στην υποστήριξη των οικογενειών του», σημειώνουν οι ίδιοι αξιωματούχοι. «Σε δεύτερο χρόνο θα ασχοληθούμε με τις ευθύνες και τα αίτια του δυστυχήματος», συμπληρώνουν. Και καταλήγουν: «Οποιοδήποτε άλλο ζήτημα θα μας απασχολήσει αργότερα».