Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης ενόψει των εκλογών παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςστην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ.

«Εγώ θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μια και μοναδική κάλπη της 21ης Μαΐου. Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους, Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να δουν αυτά που θέλουμε να κάνουμε την δεύτερη 4ετια. Δεν μπαίνω στην λογική της ποσοτικοποίησης των στόχων. Θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή που να μην αμφισβητείται ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας τη συνέντευξη..

«Θα σεβαστώ τις συνταγματικές επιταγές. Θα πάρω την εντολή και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποφασίσω τις κινήσεις μου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή κυβέρνηση ισχυρή τετραετίας. Με ρωτάτε για τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σας πω τι λέει ο κ. Ανδρουλάκης που δεν φαίνεται πολύ πειστικός όταν λέει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω κρύψει ότι θέλουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση που μπορεί να διευρύνει τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή και να υιοθετήσει άλλες πολιτικές».
«Η οικονομία έχει κάνει μεγάλες προόδους αλλά υπάρχουν και προβλήματα. Αρκετοί συμπιέζονται από τον υψηλό πληθωρισμό. Οι αυξήσεις που έχουμε δώσει είναι μόνιμες. Εκτιμώ ότι οι αυξήσεις λόγω του πληθωρισμού θα υποχωρήσουν σε κάποιο διάστημα, 3 μήνες, 6 μήνες ενώ οι αυξήσεις είναι μόνιμες. Θα εξηγήσουμε επίσης γιατί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν είναι ακριβή για την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Γι' αυτό και θέτουμε ως κεντρικό στόχο την αύξηση κατά 25% των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα»

Ο καλύτερος τρόπος είναι οι επενδύσεις γιατί η μείωση της ανεργίας αναγκάζει τους επιχειρηματίες να αυξήσουν τους μισθούς, σημείωσε ο πρωθυπουργός.Εάν κάποιος γνωρίζει τη μαγική φόρμουλα για να πέσουν οι τιμές και δεν μας το λέει με κάποιο άλλου τύπου σχέδιο Δήμητρα ας μας το πει, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «εάν υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας της αγοράς καυσίμων εδώ είμαστε για να το αντιμετωπίσουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς»

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε και γιατί δεν αποφασίστηκε μείωση του ΦΠΑ λέγοντας ότι «δεν δουλεύει η πολιτική μείωσης του ΦΠΑ. Δεν θα κερδίσει ο τελικός καταναλωτής. Το πρόβλημα είναι και δημοσιονομικό και πρακτικό. Κάποιος θα κερδίσει αλλά θα είναι ο παραγωγός. Όταν μπορέσουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η οικονομία θα αναπτύσσεται σε ένα ρυθμό που θέλουμε θα περάσουμε σε ένα περιβάλλον για να μειώσουμε τον ΦΠΑ για όλους». Για το τέλος επιτηδεύματος είπε, δε, ότι «θα το μειώσουμε σταδιακά στην δεύτερη τετραετία

Όπως υπογράμμισε οι πολίτες θα κρίνουν ότι «ο Μητσοτάκης αυτά που είπε τα έκανε ενώ ο Τσίπρας όχι».

Όσον αφορά τη στήριξη των νέων είπε ότι «ένας από τους λόγους που κάναμε ουσιαστικά δωρεάν την γονική παροχή είναι για να περάσουν οι περιουσίες των γονέων στα παιδιά. Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ πού θέλει να βάλει το κατώφλι της μεσαίας τάξης. Η μεσαία τάξη θυμάται πόσο την τσάκισε ο κ. Τσίπρας»

Κάνοντας, δε, ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» το χαρακτήρισε σωστά σχεδιασμένο και πρόσθεσε ότι «είμαι διατεθειμένος να διπλασιάσω τους πόρους ώστε να είναι 20.000 δικαιούχοι και αν αυτό συνεχιστεί θα βρούμε και άλλους πόρους».

Εξήγγειλε, επίσης, ότι «το υπουργείο Εργασίας πρέπει να σπάσει σε δύο κομμάτια να γίνει το κομμάτι της στεγαστικής πολιτικής ανεξάρτητο υπουργείο και να μπει εκεί και η κοινωνική πολιτική»

Στην ερώτηση με «ποια πρόσωπα θα κυβερνήσετε;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «προφανώς θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες και προφανώς θα υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το μυαλό μου δεν είναι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο αλλά στο πώς θα κερδίσουμε τις εκλογές». Ειδικά για τις γυναίκες επισήμανε ότι στο συμβούλιο επικρατείας της ΝΔ υπάρχουν 8 γυναίκες προσθέτοντας ότι «Είδα αθλιότητες να γράφονται στο διαδίκτυο για μια γυναίκα που έχει προσφέρει στη δημόσια Υγεία» αναφερόμενος στην Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Συνεχίζοντας για τον τομέα της Υγείας είπε ότι «το νέο εθνικό σύστημα υγείας αποτελεί προσωπικό μου στόχο για την επόμενη τετραετία σημειώνοντας ότι χρειαζόμαστε 10.000 νοσηλευτές σε βάθος 4ετιας, θέλουμε να μειώσουμε κατά 70% τον χρόνο αναμονής στα ΤΕΠ και στα κέντρα υγείας». «Χρειαζόμαστε περισσότερα κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά, περισσότερη τεχνολογία και ένα καλύτερο σύστημα αεροδιακομιδών» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Τα μισά από όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να κάνει η χώρα θα χρεωκοπούσε σε ένα μήνα» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. Γενικά για τις συντάξεις σημείωσε ότι για πρώτη φορά είχαμε αυξήσεις μετά από 12 χρόνια σε συνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά. «Εμείς δίνουμε αυξήσεις στους συνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Αλλά και γι αυτούς που είχαν προσωπική διαφορά τους δώσαμε μέχρι 300 ευρώ. Ο νόμος Κατρούγκαλου τσάκισε τους συνταξιούχους».

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι «οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά θα τους ενισχύουμε μέχρι αυτή να "σβήσει"».