Τα μέτρα με τα οποία το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία αύριο Δευτέρα , έχουν προκαλέσειδικαιολογημένα την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Ανοίγουν τα σχολεία με όρους σαν και αυτούς που έκλεισαν για τις διακοπές, ενώ έχουμε δεκαπλασιασμό κρουσμάτων. Σαν να μην έφταναν αυτά έχουμε και το «μπάχαλο» με την έλλειψη των self- tests από τα φαρμακεία, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί ακόμα και για τη στοιχειώδη προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως συνειδητά αδιαφορεί και δεν παίρνει ούτε ένα μέτρο για την προστασία του λαού στους εργασιακούς χώρους, στα ΜΜΜ και στα νοσοκομεία.

Αν πάρει κανείς υπόψη του τη κατάσταση των υποδομών δημόσιας υγείας στο νησί μας και την επιστροφή των εκδρομέων, διαμορφώνεται μια πολύ επικίνδυνηκατάσταση με ένοχη την κυβερνητική πολιτική.

Άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία και ο Δήμος Πάρου, στο βαθμό που του αντιστοιχεί, να προχωρήσουν αποφασιστικά στη λήψη μέτρων απαραίτητων για τον περιορισμό της πανδημίας:

Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα.

Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων.➢ Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ  στις σχολικές μονάδες για εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς αυτά πρέπει να γίνονται ενιαία, καθολικά και από ειδικούς. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.