Με τεράστια επιτυχία έλαβε χώρα το πιο γνωστό -ίσως- πανηγύρι του νησιού, το Πανηγύρι του Καράβολα. Ο Καράβολας πραγματοποιείται στις Λεύκες το πρώτο Σάββατο μετά τις 15 Αυγούστου.

Το όνομά του το πήρε από το αγαπημένο έδεσμα των Λευκιανών τους καραβόλους (μεγάλα σαλιγκάρια), τους οποίους μαγειρεύουν τηγανητούς (είτε με κόκκινη σάλτσα) συνοδεία τοπικής σκορδαλιάς και βεβαίως κρασιού.

Το χθεσινό πανηγύρι είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών (με έμφαση στις νέες γενιές), κατέκλυσαν τον χώρο που βρίσκεται δίπλα από το κοινοτικό μέγαρο των Λευκών. Ενδεικτικό της τεράστιας συμμετοχής είναι το γεγονός ότι γύρω στη 1 τα ξημερώματα και για αρκετή ώρα, σταμάτησε η είσοδος των επισκεπτών, καθώς ο χώρος είχε γεμίσει από πλήθος κόσμου.

Στην συνέχεια και καθώς οι πρώτοι συμμετέχοντες αποχωρούσαν, όσοι  περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, εισέρχονταν στον χώρο του πανηγυριού.

Την βραδιά συνόδευσε το παραδοσιακό συγκρότημα  Del Paro .

Συγχαρητήρια για την διοργάνωση αξίζουν στον πολιτιστικό σύλλογο Μ.Ε.Ε.Α.Σ.   " Υρία Λευκών ", και σε όλους τους συντελεστές.

Φωτογραφία από greekgastronomyguide.gr