Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες το μεσημέρι στην Νάξο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε εξέλιξη και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση ωστόσο δεν κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο μέτωπο από Κεραμωτή προς Σίφωνες, νότια και λίγο δυτικά , το οποίο είναι πιο ενεργό, ενώ υπάρχουν πολύ μικρές διάσπαρτες εστίες προς τα βόρεια και βορειανατολικά της Κεραμωτής, των οποίων γίνεται η κατάσβεσή τους από τα εναέρια μέσα προκειμένου να κλείσει αυτό το μέτωπο. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, Γιάννης Αρτοποιός, «δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για το χωριό Μονή ούτε για την Απείρανθο.

Το μέτωπο που απασχολεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι αυτό που βρίσκεται νότια προς Σίφωνες και λίγο δυτικά». Παράλληλα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται καθώς στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα και μεταβαίνουν αεροπορικώς από Αθήνα 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 33 πυροσβέστες, ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα καθώς και από Σύρο 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 πυροσβέστες. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.