Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να την περιορίσουν, αφού σήμερα έχουν κοπάσει οι άνεμοι.

Η φωτιά είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη παρά τη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο, που αποτελείται από 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 59 οχήματα.

Το πιο δύσκολο σημείο αυτή τη στιγμή είναι στο Δωρικό.
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να την περιορίσουν. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη παρά τη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο, που αποτελείται από 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, το πιο δύσκολο σημείο αυτή την ώρα, είναι στο Δωρικό. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με ακόμη 16 πυροσβέστες και 1 πεζοπόρο όχημα, ενώ έχουν απογειωθεί και τα εναέρια μέσα.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας χθες  για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 16 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Εκκένωση οικισμών – 8 πυροσβέστες στο νοσοκομείο
Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά έχουν εκδοθεί συνολικά εννέα μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα τέσσερα χθες Κυριακή και εκκενώθηκαν συνολικά 12 οικισμοί. Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για την προστασία τους από τους αναδυόμενους καπνούς, το δεύτερο στις 13:43 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Μοναστήρι και Δορίσκος προς Φέρρες, το τρίτο στις 13:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρου προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 15:25 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άβαντος προς Αλεξανδρούπολη.