Απέναντι σε δύο «ιερά τέρατα» της περιφέρειας της Ρεάλ Μαδρίτης και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας, τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τους Σέρχιο Γιουλ, ο Σακίελ ΜακΚίσικ και τα υπόλοιπα γκαρντ του Ολυμπιακού θα πρέπει να πιάσουν υψηλή απόδοση, στον τελικό της Euroleague, σήμερα, Κυριακή (20:00).

Γεμάτος αυτοπεποίθηση παρουσιάστηκε ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην προπόνηση το βράδυ του Σαββάτου (20/5). Ο 32χρονος Αμερικανός εξήγησε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει ν΄ ακολουθήσουν κατά γράμμα το πλάνο του Μπαρτζώκα, ενώ υπενθύμισε πως ως απάντηση στον κυρίαρχο Ταβάρες στο «5» η ομάδα του Πειραιά έχει τον Μουσταφά Φαλ!

Το μήνυμά του προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στο Κάουνας για να είναι δίπλα τους στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης των 10 τίτλων, έστειλε ο ΜακΚίσικ: «Σας αγαπώ παιδιά! Ανυπομονώ να σας δω αύριο. Να φωνάζετε όσο πιο δυνατά μπορείτε!».

Αναλυτικά, ο Σακίελ ΜακΚίσικ δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης:

-Ποια είναι η προσέγγιση για τον αυριανό τελικό;

ΜΑΚΚΙΣΙΚ: «Να εκτελέσουμε κατά γράμμα το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα για το παιχνίδι. Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να βγούμε εκεί έξω και ν΄ ακολουθήσουμε το πλάνο του. Να κάνουμε αυτό που θέλει».

-Ο τρόπος που πετύχατε την πρόκριση, με ανατροπή στον ημιτελικό, ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σας;

ΜΑΚΚΙΣΙΚ: «Δεν θα έλεγα πως μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί έτσι παίζουμε από την αρχή της σεζόν. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Οπότε από τη στιγμή που γνωρίζουμε τους εαυτούς μας και τις ικανότητες που διαθέτουμε ως ομάδα, είμαστε αισιόδοξοι».

-Ποια θα έλεγες πως είναι τα «κλειδιά» του αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που διαθέτει έναν κυρίαρχο σέντερ, όπως είναι ο Ταβάρες;

ΜΑΚΚΙΣΙΚ:  «”Κλειδί” απέναντι στον κυρίαρχο σέντερ τους Ταβάρες είναι ο δικός μας κυρίαρχος σέντερ, ο Μουσταφά Φαλ! Νομίζω πως είναι περίεργο αυτό το ζευγάρι στο “ 5”. Τους το λέω κάθε φορά που τους βλέπω μαζί και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι περίεργο (γελάει), δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι περίεργο να τους βλέπεις τον έναν απέναντι στον άλλον στο παρκέ».

-Η Ρεάλ διαθέτει «καυτή» περιφέρεια με τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Θεωρείς, όμως πως η περιφέρεια του Ολυμπιακού είναι καλύτερη;

ΜΑΚΚΙΣΙΚ: «Δεν θα έλεγα πως είμαστε καλύτεροι. Σ’ έναν τελικό και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να νικήσουν. Σ’ ένα μονό παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Οπότε όποια ομάδα παίξει έστω και λίγο καλύτερα τη συγκεκριμένη βραδιά θ’ αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τα δώσουμε όλα στο παρκέ».

-Όμως εσείς είστε πιο νέοι ηλικιακά από αυτούς. Ο Ροντρίγκεθ είναι 37 και ο Γιουλ 36. Θα χρησιμοποιήσετε αυτό το πλεονέκτημά σας ασκώντας τους έντονη πίεση αμυντικά ώστε να κουραστούν;

ΜΑΚΚΙΣΙΚ: «Εγώ νιώθω πως εγώ είμαι πιο μεγάλος (γελάει). Σου δίνει έμπνευση να τους βλέπεις να παίζουν τόσο σκληρά στην ηλικία τους. Πραγματικά μου δίνουν κίνητρο. Παίζουν απέναντι σε ομάδες με νεότερους παίκτες και παρ’ όλα αυτά τις νικούν. Όπως έκαναν στην Παρτιζάν, όταν βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 και επέστρεψαν. Γι΄ αυτό δεν μπορείς να τους ξεγράψεις σε κανένα σημείο του αγώνα».

-Πως θα προετοιμαστείς πνευματικά για αυτό το παιχνίδι;

ΜΑΚΚΙΣΙΚ: «Θα παίξω μερικά βίντεο γκέιμς (σ.σ. μπάσκετ), θα χαλαρώσω, ξέρετε να μην σκέφτομαι πολύ, θα μιλήσω στο τηλέφωνο στη σύζυγό μου. Απλά να κρατήσω την ένταση μακριά».

-Κι ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στο Κάουνας για να σας υποστηρίξουν;

ΜακΚίσικ: «Σας αγαπώ παιδιά! Ανυπομονώ να σας δω αύριο. Να φωνάζετε όσο πιο δυνατά μπορείτε!».