Τα μέτρα στήριξης έχουν ορίζοντα λήξης έως το τέλος του έτους, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι η παράταση στο Market Pass, δεν μπορεί να επεκταθεί και το 2024.

Διευκρίνισε δε, ότι αίτηση θα υποβάλλουν μόνο οι νέοι δικαιούχοι καθώς τα στοιχεία των «παλιών» θα επικαιροποιηθούν αυτόματα.

Όπως είπε στο MEGA: «Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν τα μέτρα για όσο είναι αναγκαίο, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Όπως είναι το πλαίσιο της ΕΕ, τα μέτρα αυτά έχουν ορίζοντα λήξης έως το τέλος του έτους. Για κάποιους επόμενους μήνες έχουμε τη δυνατότητα παράτασης στο Market Pass. Δεν μπορεί όμως να επεκταθεί και το 2024.

Το δεύτερο είναι να λάβουμε υπόψιν μας τις νέες αιτήσεις, υπάρχουν άνθρωποι που είχαν εισοδήματα και τώρα δεν έχουν, άλλοι που δεν είχαν εισοδήματα και τώρα έχουν. Η συζήτηση που θα κάνω με την ΑΑΔΕ και με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να θεωρήσουμε ότι αυτές οι αιτήσεις έχουν γίνει και να ανοίξει το σύστημα για όσους επιπλέον θέλουν να κάνουν αίτηση. Όσοι έκαναν αίτηση, θα επικαιροποιηθούν αυτόματα τα στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να σπεύσουν στους λογιστές τους, να μην το αφήσουμε τελευταία στιγμή».