Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στον τουρκικό λαό για το αποτέλεσμα των εκλογών, με τον Ερντογάν να είναι ο θραμβευτής της αναμέτρησης απέναντι στην ενωμένη αντιπολίτευση.

Λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα, οι αναλυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του Τούρκου προέδρου, κι συγκεκριμένα αν θα πάει στην Αγία Σοφιά με αναφορές στην επέτειο της Άλωσης.

Το τραγούδι του Ερντογάν που τον βοήθησε να νικήσει - Με 52,1% ο Ερντογάν προχωράει για 25 χρόνια εξουσίας

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, όλη νύχτα έπαιζε στο προεδρικό μέγαρο το πρώτο ερωτικό τραγούδι του Ερντογάν.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι ένας ύμνος στην αγάπη του λαού προς τον Ερντογάν και αντίστροφα: «Οι αναμνἠσεις σου είναι παντού. Όπου κι αν κοιτάξω βρίσκω τα δικά σου ίχνη. Ακόμη κι αν δεν θέλω να σε σκέφτομαι, όλα σε θυμίζουν! Οι αναμνἠσεις σου είναι παντού. Όπου κι αν κοιτάξω βρίσκω τα δικά σου ίχνη. Ακόμη κι αν δεν θέλω να σε σκέφτομαι, όλα σε θυμίζουν! Εμείς μαζί περπατήσαμε σε αυτόν τον δρόμο, μαζί βραχήκαμε κάτω απο την βροχή».

«Εκείνος είναι ο πρόεδρος μας, όλα τα τραγούδια μας είναι αφιερωμένα σε αυτόν. Ποιός μπορεί να σταθεί μπροστά στον λαό, αυτή η αγάπη είναι στο στόμα όλου του κόσμο Ας το πούμε τώρα να το ακούσει όλος ο κόσμος!»

«Μαζί μέχρι τον τάφο»

«Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Εμείς την Τουρκία την αγαπάμε πάρα πολύ! Πώς να μην αγαπηθεί αυτός ο λαός».

«Σήμερα ξεκινά η πορεία για τη μεγάλη Τουρκία»

Σήμερα ξεκινά η πορεία για τη μεγάλη Τουρκία, δήλωσε ο Ερντογάν μετά την εκλογική νίκη, «ο αιώνας της Τουρκίας ήρθε προ των πυλών τους», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.


«Οι περιοχές ισχύος και επιρροής της χώρας μας στο βορρά, νότο, δυτικά και ανατολικά  στο παρεθλόν θάφτηκαν. Επιχείρησαν να μας φορέσουν έναν ζουρλομανδύα που μας ήταν στενός και τους προκαλούσε φόβο την ημέρα αυτή καθώς 'ο αιώνας της Τουρκίας' ήρθε μπριστά στις πύλες τους! Εκείνη η μέρα έφτασε!

Σήμερα είναι η έναρξη της πορείας της 'Μεγάλης Τουρκίας'᾽που ονειρεύτηκε ο αείμνηστος Οζάλ μέχρι και την τελευταία ημέρα του θανάτου του» ανέφερε μιλώντας σε οπαδούς του.

Κιλιτσντάρογλου: «Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε την πορεία μας - Καμία παραίτηση από τον αντίπαλο του Ερντογάν»

«Ο πραγματικός λόγος που είμαι λυπημένος είναι οι μεγάλες στεναχώριες που έρχονται για την Τουρκία. Θέλω να ξέρετε πως εμείς θα σταθούμε απέναντι σε αυτές. Θέλω να δώ όρθιους όλους τους ψηφοφόρους μου που ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 25 εκαυομμύρια Η πορεία μας συνεχίζεται και είμαστε εδώ!» είπε ο Κιλιτσντάρογλου.