Επίδειξη πυγμής από τον Στέφανο Κασσελάκη λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα. Με ένα tweet από τις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη για να παντρευτεί τον Τάιλερ Μακμπέθ, ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε μονοκοντυλιά από το κόμμα τον Νίκο Φίλη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Πάνο Σκούρλετη.

Αιτία οι σημερινές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, στις οποίες έβαλαν κατά της νέας ηγεσίας και της λειτουργίας του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις απόψεις του.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του: «Κάποιοι μας "πνίγουν" με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως "στελέχη ΣΥΡΙΖΑ" κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ».

Το παρασκήνιο των διαγραφών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κουμουνδούρου ήταν σε ετοιμότητα τις τελευταίες ώρες, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης είχε δύο φορές προειδοποιήσει τα στελέχη του κόμματος αναφορικά με τη διαφύλαξη της ενότητας, στέλνοντας «τελεσίγραφα» τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και κατά την παραμονή του στην Αμερική.

Πριν πατήσει, ωστόσο, το... κουμπί της διαγραφής, «τους δόθηκε άπλετος χρόνος» τόνισαν πηγές με γνώση των γεγονότων, καθώς ο κ. Κασσελάκης είναι σχεδόν ένα μήνα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ωστόσο, πλέον, φέρεται «αποφασισμένος» να τερματίσει την εσωστρέφεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτιμώντας πως σκοπός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι τον εαυτό της. Στο πλαίσιο αυτό, η κίνηση διαγραφής τριών ιστορικών στελεχών βαραίνει ακόμη περισσότερο την εσωκομματική ατμόσφαιρα, ενώ η ολοκλήρωση των διαγραφών αναμένεται να επισφραγιστεί στην Κεντρική Επιτροπή, στις 11 Νοεμβρίου.

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.

Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.