Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος. Σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες», «παραμένει απόλυτα θετικός, όσον αφορά τη θεραπεία του, και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του, το συντομότερο δυνατό».

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, o Κάρολος ενημέρωσε τηλεφωνικά τους στενούς συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Χάρι, ο οποίος θα επιστρέψει αεροπορικώς από το σπίτι του στην Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του. Δεν είναι γνωστό πού θα μείνει ο Δούκας του Σάσεξ με τον ίδιο να είναι «άστεγος» όταν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η Daily Telegraph, και να χρειάζεται άδεια από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να μείνει σε βασιλικό κτήμα.

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος – «Παραμένει απόλυτα θετικός, όσον αφορά τη θεραπεία του»

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, ανέφερε τη Δευτέρα (5/2) το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για υπερπλασία προστάτη.

Επί του παρόντος θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν και θα τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση. Ωστόσο, εξηγούν πως «η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ από την πλευρά του επανέρχεται στα δημόσια καθήκοντα του σε δυο μέρες περίπου, καθώς η σύζυγος του πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι λίγο καλύτερα κατά την ανάρρωση της στο σπίτι μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα για άγνωστη έως τώρα αιτία. Επίσης ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει εκτάκτως στο Λονδίνο τις επόμενες μέρες για να δει τον πατέρα του.

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος – «Παραμένει απόλυτα θετικός, όσον αφορά τη θεραπεία του»

Θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ο βασιλιάς, 75 ετών, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει την καθημερινή μελέτη των περίφημων κόκκινων κουτιών με τις υποθέσεις του κράτους και τις εβδομαδιαίες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, χωρίς να ορίσει Συμβούλους του Κράτους που θα τον αντικαταστήσουν.

Πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο βασιλιάς είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν έλεγχο του προστάτη τους, ανέφερε τότε το παλάτι.

Λέγεται ότι χάρηκε που οι πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν για το θέμα, με την ιστοσελίδα του NHS να αναφέρει αύξηση των θεμάτων σχετικά με τις παθήσεις του προστάτη.

«Πλήρη και ταχεία ανάρρωση» ευχήθηκε ο Σούνακ

Ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, αλλά και όλος ο πολιτικός κόσμος ευχήθηκαν στον μονάρχη πλήρη και ταχεία ανάρρωση.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχήθηκε στον βασιλιά Κάρολο «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» για τη διάγνωση του με καρκίνο.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του το συντομότερο.

H πρώτη αντίδραση Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ανησυχία του μόλις ενημερώθηκε για την περιπέτεια της υγείας του βρετανού μονάρχη και είπε σε δημοσιογράφους πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ότι «είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, τον οποίο γνώρισα καλά στη διάρκεια της προεδρίας μου. Προσευχόμαστε όλοι να έχει ταχεία και πλήρη ανάρρωση».