Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία εν όψει της επίσκεψης του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε ένταση που θα μπορούσε να προκληθεί από άτομα που αντιτίθενται στην επίσκεψή του στη χώρα μας για την προεκλογική του ομιλία στο Γαλάτσι.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει 1.000 αστυνομικούς (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ), ελικόπτερα, εκπαιδευμένους σκύλους, drones, καθώς και ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών.

Ο αλβανός πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» περίπου στις 9:00 το πρωί, με τις προετοιμασίες για την ομιλία του να είναι πυρετώδεις. Οι δρόμοι που θα ακολουθήσει μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου θα είναι «αστακός». Στον αττικό ουρανό θα πετάνε ελικόπτερα και drone, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Έξω από το Κλειστό, προκλήθηκε και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς υπήρχαν 3-4 άτομα που ισχυρίζονταν ότι ο Ρόμα προκαλεί τον Μητσοτάκη, με κάποιους άλλους να αντιδρούν: «Μη βάζεις φωτιά σε δύο λαούς».

Δείτε το βίντεο: