Από την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ, «Spirit», μεσολάβησε μία παγκόσμια πανδημία κι ένας θάνατος, του συνοδοιπόρου και ιδρυτικού μέλους τους, Andy Fletcher.

Οι Depeche Mode χάνοντας τον πιστό φίλο και συνεργάτη τους, επέλεξαν να παραμείνουν δύο, δηλαδή ο Dave Gahan κι ο Martin Gore. Λένε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Έτσι, το βρετανικό συγκρότημα μπήκε ξανά στο studio και κυκλοφόρησε σήμερα, 24 Μαρτίου, το 15ο LP του, με τίτλο «Memento Mori».

Η λατινική φράση «memento mori» σημαίνει «να θυμάσαι ότι είσαι θνητός».

«Ακούγεται μακάβριο, αλλά μπορείς να το δεις από τη θετική του πλευρά. Να ζεις κάθε μέρα στο έπακρο. Και έτσι θέλουμε να το ερμηνεύσουμε», είπε για το άλμπουμ ο Martin Gore και εξήγησε: «Μετά τον θάνατο του Fletch, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα ήθελε και αυτός και αυτό έχει δώσει πραγματικά στο project ένα επιπλέον νόημα».

Η δισκογραφική αυτή δουλειά δημιουργήθηκε στα πρώτα στάδια της πανδημίας, και πολλές ιστορίες των τραγουδιών αντλούν έμπνευση από εκείνη την περίοδο. Στα 12 νέα tracks ακούμε διαφορετικούς ήχους και διαθέσεις, με θέματα όπως παράνοια, ψύχωση, κάθαρση και χαρά.