Κυκλαδίτισσες και Κυκλαδίτες,

Φίλες και Φίλοι,

Από τον Ιούλιο του 2019 έχω την τιμή να εκπροσωπώ τις Κυκλάδες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μια θέση στην οποία με έφερε η εμπιστοσύνη και η αγάπη που μου δείξατε. Αυτά τα 4 χρόνια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε πως για την Κυβέρνηση η νησιωτικότητα είναι προτεραιότητα και ενέταξε στον κυβερνητικό σχεδιασμό πολιτικές αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία που εξασφάλισαν τη μετάβαση των νησιών σε βιώσιμες κοινότητες, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Οι διεθνούς κλίμακας συμφωνίες και συνεργασίες με εταιρίες τεχνολογίας, η ηλεκτροκίνηση και η τεχνολογική μετάβαση των νησιών αλλάζουν δομικά το χάρτη του νησιωτικού νομού μας, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής. Η ενίσχυση του κλάδου του τουρισμού κατά την περίοδο της πανδημίας και η συλλογική διαχείριση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είχε ως αποτέλεσμα το 2023 να αποτελεί έτος σταθμό για τον ελληνικό τουρισμό, με πρωταγωνίστριες τις Κυκλάδες. Αυτό το αποτέλεσμα το κατακτήσαμε όλοι #mazi και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό!

Στη θητεία αυτή δουλέψαμε σκληρά, πετύχαμε πολλά! Η Ελλάδα του 2023 είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός. Οι Κυκλάδες είναι πρωταθλήτριες και όχι ακόλουθοι των εξελίξεων. Είναι πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη! Είναι η πρώτη φορά που η νησιωτικότητα αντιμετωπίζεται με σεβασμό και συνέπεια λόγων και πράξεων!

Αυτά τα τέσσερα χρόνια της νέας διακυβέρνησης, δώσαμε όλοι #mazi μεγάλες και σημαντικές μάχες για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας! Από τη θέση που βρίσκομαι, έκανα μια σειρά από καθοριστικές παρεμβάσεις για τα καίρια ζητήματα των Κυκλάδων, διεκδίκησα και πέτυχα σημαντικές νίκες για όλους μας.

Σας ζητώ στις 21 Μαΐου να συνεχίσουμε #mazi στο δρόμο της ανάπτυξης και της πρωτιάς που αξίζει σε όλες τις Κυκλαδίτισσες και όλους τους Κυκλαδίτες! Σας ζητώ να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε #mazi να χτίζουμε το αύριο που αξίζουμε, ως πρωταθλητές και πρωταγωνιστές!

Φίλιππος Φόρτωμας

Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας

Μάλιστα έκανε και απολογισμό της θητείας του

«Τέσσερα χρόνια μετά, συνεχίζουμε #ΜΑΖΙ για τις Κυκλάδες»

Με την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής θητείας, ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό της τετραετούς δράσης του, διέκρινε τα σημαντικότερα από αυτά που διεκδίκησε και πέτυχε πρόσφατα για τις Κυκλάδες:

-Τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχείου Σύρου-Ερμούπολης

-Την προκήρυξη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

-Την προκήρυξη μελέτης δικτύων ύδρευσης και άρδευσης του Φράγματος Τσικαλαρίου Νάξου

-Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών

-Την αύξηση των θέσεων στην αστυνομική διεύθυνση Κυκλάδων

-Την παράταση της διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000

-Την πιλοτική ένταξη του Κουφονησίου και της Σχοινούσας στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα και την επέκταση από το 2022 του μέτρου στην Ηρακλειά και τη Δονούσα

-Την επέκταση των ανταποδοτικών τελών στους νησιωτικούς Δήμους με πληθυσμό κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων

-Τη νομοθετική ρύθμιση εξορθολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα νησιά, και την εξίσωσή τους με τις εμπορικές

έπειτα, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην πολιτική είναι η δύναμη να αλλάζεις τα πράγματα, να δημιουργείς καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας για τους συμπολίτες σου, να συμβάλεις με τις δικές σου δυνάμεις στο κτίσιμο ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον τόπο σου.
Με τη συνεργασία όλων των βαθμίδων διοίκησης, τόσο από την κεντρική εξουσία, όσο και με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Είμαι υπερήφανος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός νοιάστηκε πραγματικά και ουσιαστικά για τις Κυκλάδες.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία να αξιολογηθούμε και να συγκριθούμε όλοι.

Και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουμε #maziαυτό το σπουδαίο έργο, για το καλό των νησιών μας, για το καλό της πατρίδας μας.