Δημοσκοπική ανατροπή επιτυγχάνει ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με το γκάλοπ της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega: Εξασφαλίζει ποσοστό 39% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «μάλλον» θα πάνε να ψηφίσουν στην εκλογή της Κυριακής, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου καταγράφεται στο 31%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφονται σε χαμηλά ποσοστά - στο 13% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στο 3% ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο κ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%, ενώ το 8%  αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο. Σημειώνεται πάντως ότι η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να έχει την «παράσταση νίκης»  - κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη προέκυψε το τελευταίο 20ήμερο.

Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, η κα Αχτσιόγλου έχει  τις περισσότερες θετικές γνώμες - 66% έναντι  62% του κ. Κασσελάκη, ενώ θεωρείται και «πιο ενωτική» με 35% έναντι 26% του κ. Κασσελάκη.

Ωστόσο, ο  35χρονος προηγείται με μεγάλη διαφορά (14 και 11 μονάδων αντίστοιχα) στα κρίσιμα ερωτήματα - ποιος μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ποιος να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης προηγείται - αν και με μικρή διαφορά - στα συγκεκριμένα ερωτήματα, ακόμα και στο ευρύτερο σώμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Η εικόνα της κυβέρνησης

Η καταστροφική κακοκαιρία Daniel προκάλεσε σοβαρές ρωγμές στην εικόνα της κυβέρνησης, που έχει σε αυτή τη συγκυρία «εικόνα Τεμπών», με τις θετικές γνώμες να φτάνουν στο 32%. Παράληλα, η ακρίβεια θεωρείται πλέον ως το σημαντικότερο πρόβλημα από το 29% - έναντι 24%   τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου. Παράλληλα, έχει πενταπλασιαστεί - από το 3% στο 15% - το ποσοστό εκείνων που μιλούν για ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-3
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-4
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-5
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-6
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-7
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-8
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-9
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-10
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-MEGA-_-2