Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε, στις 22:50, θα κάνει την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του μετά τα Τέμπη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» τού Σταύρου Θεοδωράκη, για την τηλεόραση του Alpha.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς θα «βγάλει ειδήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά προσδιορίζει τις εκλογές για τον Μάιο, χωρίς να πει συγκεκριμένες ημερομηνίες, αν θα είναι στις 21 ή στις 28 του μήνα. Βάζει έτσι τέλος στα σενάρια για πρώτες κάλπες στις 2 Ιουλίου, που είχαν κυκλοφορήσει μετά την τραγωδία στα Τέμπη με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Κατόπιν αυτού, οι δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Ιουλίου.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ιταλική εταιρεία που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την αναθεώρηση του Συντάγματος για νέες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει με έμφαση για το περίφημο «βαθύ κράτος», το οποίο έχει στη ρητορική του διαρκώς το τελευταίο διάστημα.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη


«Ακούω και συμμερίζομαι απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, να αλλάξουμε πιο γρήγορα πιο πολλά ώστε να έχουμε μια χώρα που μας αξίζει. Έχω την υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση. Και αυτό σκοπεύω να κάνω», έγραψε ο πρωθυπουργός την Κυριακή στο Facebook.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά, μεταξύ άλλων, στα ερωτήματα του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ήταν μια ταξική επιλογή η παραμέληση του σιδηρόδρομου;

Η Hellenic Train θα υποχρεωθεί να κάνει τις επενδύσεις που είχε υποσχεθεί;

Γιατί σε νοσοκομεία και οργανισμούς μπαίνουν διοικητές, πρώην πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας;

Τι ρόλο παίζει το κομματικό κράτος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων;

Ως πότε το κράτος θα «ταΐζει» τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ρίχνοντας λεφτά σε πιθάρια χωρίς πάτο;

Αρχικά, η συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη είχε προγραμματιστεί σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, και η πρόθεση ήταν ο πρωθυπουργός να εμφανιστεί στους «Πρωταγωνιστές» αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, που είχαν αρχικά υπολογιστεί για τις 9 Απριλίου.

Μάλιστα, είχαν γίνει και σχετικά γυρίσματα στα χωριά της Πίνδου, όταν ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όμως, άλλαξαν τα σχέδια της κυβέρνησης, μετακινήθηκαν οι εκλογές πιθανότατα για τις 21 Μαΐου, ενώ μεταβλήθηκε και το περιεχόμενο της συζήτησης της εκπομπής «Πρωταγωνιστές».

Η κάμερα της εκπομπής θα καταγράψει τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τις ημέρες μετά την τραγωδία και ενώ διαρκούσε η διαχείριση της κρίσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις νέων ανθρώπων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία 62 και βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, με τους οποίους είχε συνομιλήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε προηγούμενη εκπομπή.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, πέραν του ανθρώπινου στοιχείου και της αυτοκριτικής, θα εξηγήσει και το σχέδιό του για τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος», που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού του λόγου.

Επίσης, θα προβληθούν αποσπάσματα από τη συζήτηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο φαράγγι του Βίκου την Καθαρά Δευτέρα, 40 ώρες πριν από το τραγικό δυστύχημα.

Η εκπομπή θα προβληθεί απόψε, στις 22:50, στον Alpha.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής «Πρωταγωνιστές»: