Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 10:00, θα έχει συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Μία συνάντηση θεσμική και τυπική, όπως χαρακτηρίζεται και από τα δύο κομματικά επιτελεία, αλλά με τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς εκτιμάται ότι το κλίμα που θα επικρατήσει κατά τη συνάντηση των δύο αρχηγών, θα είναι και ένα πρώτο crash test και για την πολιτική σχέση που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαμηνύσει στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος και όλο το κυβερνητικό επιτελείο είναι ανοιχτοί στις ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία όπως η βελτίωση της καθημερινότητας, και πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, μακριά από λαϊκισμούς και ανεφάρμοστες "λύσεις".

Στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ολομέλεια της βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.