Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη μηνιαία ενημέρωση στην Προέδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης, έκανε μια ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς η οποία είχε δυσκολίες, όμως, αναφέρθηκε και στα θετικά της, όπως την πρόσφατη ανακήρυξη της Ελλάδας από τον economist ως χώρα της χρονιάς. Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι το ‘24 θα είναι μια σημαντική χρόνια για την πολιτειακή και πολιτική ιστορία.

Ο πρωθυπουργός είπε αρχικά πως «Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για πορεία οικονομίας μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Σχετικά με ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που άργησε. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε μια ουσιαστική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα.

Η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών. Θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις συνταξιούχων. Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τα πρόστιμα στις τράπεζες δίνοντας συγχαρητήρια στην επιτροπή ανταγωνισμού «για ένα υψηλό πρόστιμο που επέβαλε». Όπως είπε, το 2024 μια θα είναι μια σημαντική χρονιά για την πολιτική και πολιτειακή ιστορία του τόπου και πρέπει να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση».

Από την μεριά της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι το «το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια. Να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».