Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Ιουνίου και σχολίασε τι θα έκανε εκείνος αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα

«Με φωνάζουν πρωθυπουργό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι πρωθυπουργός, είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε, μιλώντας στον Γιώργο Λιάγκα, ότι «πιστεύω ότι θα πάμε καλά και στις επόμενες εκλογές».

«Ξέρω πολύ καλά πόσο εύκολο είναι να εφησυχάσει κανείς. Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν μετράει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου ούτε να χαλαρώσει ούτε να καβαλήσει το καλάμι».

«Αποφεύγω να κάνω προβλέψεις εκλογικού αποτελέσματος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι δεν περίμενε τις 20 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, είπε: «Από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα την επιθυμία μου για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

«Έχω ήδη αποδείξει ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να στελεχωθεί και από νέα πρόσωπα».

Κληθείς να σχολιάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο, στην περίπτωση που θα είναι πρωθυπουργός ξανά τόνισε: «Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα έχει περισσότερες γυναίκες. Θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, υπό την προϋπόθεση ότι θα μας εμπιστευθεί ο κόσμος». Έστειλε το μήνυμα ότι «το βασικό μου κριτήριο είναι ο άνθρωπος που θα τοποθετήσω οφείλει να ξέρει τη δουλειά». «Η πρόθεσή μου είναι να υπάρχει rotation στο υπουργικό συμβούλιο», απάντησε.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, τόνισε: «Δεν είμαι στατιστικολόγος για να ξέρω τι έγινε με τις δημοσκοπήσεις. Έβλεπα όμως την ανταπόκριση του κόσμου». «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μας ψήφισαν το 2019 και μας ψήφισαν τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι Κρητικοί τώρα τον ξέρουν ή τον γνώρισαν καλύτερα.

«Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε αντικείμενο στοχοποίησης», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη φορολογία, τόνισε: «Και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν την υπερφορολόγηση».

«Δεν πίνω ρακές», είπε «προσποιούμαι ότι πίνω». Και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Κουτσούμπας μου έκανε παράπονα για τη μπύρα, και μου είπε "μόνο ρακές"». Αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είπε: «Ο πατέρας μου απολάμβανε τη ρακή».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Φαντάζομαι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι ήδη 15 χρόνια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Ερωτηθείς για το τι θα έκανε εκείνος αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, υπονόησε ότι θα είχε παραιτηθεί. «Σίγουρα υπάρχει μια αναταραχή στην αριστερή πολυκατοικία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακολουθούμε μια βαθιά προοδευτική πολιτική», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Έχουμε πολιτική και για τους αστέγους. Πιστεύω βαθιά σε αυτές τις προοδευτικές πολιτικές».

Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του είπε: «Είμαι κεντροδεξιός, προοδευτικός και φιλελεύθερος πολιτικός». Μάλιστα, τόνισε: «Δεν έχω κρυφή ατζέντα. Αν λέω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι, θα το κάνω».

Αναφερόμενος στην επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε: «Ούτε χάρηκα, ούτε στεναχωρήθηκα για την επανεκλογή του». Για τον Έβρο, είπε: «Ο φράχτης θα χτιστεί και θα ολοκληρωθεί».

«Συζητώ με τη Μαρέβα γιατί ξέρω ότι θα μου πει πραγματικά τη γνώμη της», είπε, ερωτηθείς για το αν συζητά μαζί της τα θέματα της πολιτικής.