Μια γυναίκα και η παρενόχληση που φέρεται να έκανε σε βάρος της ο 34χρονος Αλβανός βρίσκονται πίσω από την άγρια δολοφονία με δράστη έναν 33χρονο Έλληνα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/2) στη Μύκονο.όπως έχει καταγραφεί το συμβάν, όλα έγιναν μέσα σε 10 λεπτά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την Αστυνομία,  το σκηνικό εκτυλίχθηκε ως εξής:

«Σήμερα, 20/2/2023 και περί ώρα, 05:50 έως 06:00 στην περιοχή Σκυλάμπελα Μυκόνου, έξωθεν του καταστήματος με την επωνυμία (σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα του καταστήματος) πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι τον υπήκοο Αλβανίας Visar Dakramaj. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, προκύπτει ότι νωρίτερα δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν εντός του καταστήματος και αφού εξήλθαν αυτού ο δράστης αποχώρησε και επέστρεψε πυροβολώντας το θύμα».

mykonos_thitis
Ο 33χρονος δράστης της δολοφονίας στη Μύκονο
mykonos_thima_in
Ο 34χρονος Αλβανός που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 33χρονου Έλληνα

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε μπαρ που λειτουργούσε ως after στην περιοχή Σκυλάμπελα στη Μύκονο.

Πριν την δολοφονία είχε προηγηθεί καβγάς που είχαν ο θύτης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και σύμφωνα με πληροφορίες συγγενής εκλεγμένης στο δήμο Μυκόνου, και θύμα για μια γυναίκα.

Μετά τον καβγά, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 33χρονος έφυγε από το μπαρ για να επιστρέψει λίγο αργότερα έχοντας στα χέρια του μια κυνηγετική καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 34χρονο.

Όταν συνελήφθη ο 33χρονος ήταν σε άσχημη κατάσταση και ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Ο δράστης μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, ωστόσο στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων στις 07:30 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και συνελήφθη, ενώ το κυνηγετικό του όπλο που βρέθηκε εντός του οχήματός του, κατασχέθηκε» αναφέρεται στο ενημερωτικό.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε. Επίσης, σε έρευνα που
διενεργήθηκε στην κατοικία του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν
ακόμη δύο κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια.

Κατά πληροφορίες η υπερασπιστική γραμμή του 33χρονου θα είναι η μέθη και η περιστασιακή χρήση ναρκωτικών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Αλβανός τον οποίο φώναζαν με το ελληνικό όνομα «Γιάννη», ζούσε για χρόνια στη Μύκονο και είχε αγοράσει βίλα σε ένα από τα καλύτερα σημεία του «νησιού των ανέμων», την οποία ενοικίαζε κατά τους θερινούς μήνες ως Airbnb.

Ο 33χρονος προσπαθεί να χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία θα στηρίζεται στο γεγονός της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε συνδυασμό με περιστασιακή χρήση ουσιών.